ZETApress

hírportál

Rekordok hétvégéje

Kiss György Dunakesziről érkezikA 28. SPAR Budapest Maraton Fesztivált rendező Budapest Sportiroda tájékoztatása szerint az előnevezések alapján az eddigi legnagyobb létszámú magyarországi szabadidősport rendezvényre kerül sor vasárnap. A különböző távokra, több mint húszezer futó jelentkezett! ? tudtuk meg Dobor Dezső sajtófőnöktől. Egy világpremiernek is otthont ad a SPAR Budapest Maraton?.

Öt kontinens 42 országának képviseletében 59 gyerek futja le a klasszikus távot, kilométerenként egy-egy ország futójának váltásával. Az UNICEF Magyar Bizottsággal közösen hívják így fel a figyelmet a világszerte sanyarú körülmények között élő sok millió gyermekre. A legizgalmasabb kilométer ? a 19. és a 20. km közötti szakaszon ? két fiatalember közös futása lesz. A 14 éves izraeli és a 9 éves palesztin fiú szimbolikusan a Lánchídon át futják a maguk kilométerét ? feltehetőleg kéz a kézben. A nevezetes váltóról és a teljes versenyről beszámol a CNN Budapestre érkezett forgatócsoportja és az Euronews is.

Több neves személyiség is nevezett a különböző távok valamelyikére. Két Kossuth-díjas művész is fut, Lovasi András a Kiscsillag együttes tagja, valamint Udvaros Dorottya a Nemzeti Színház váltójában. A színészek közül ezúttal sportos szerelésben láthatja a közönség több kedvencét is: Szarvas Attilát, Csőre Gábort, Németh Kristófot, Deutsch Anitát, Puskás Tamást. Az olimpiai és világbajnokok is megjelennek különböző váltókban. Fut Kovács KOKO István, Vajda Attila, és egy váltóban Benedek Tibor, Bóta Kinga, Székely Bulcsú és Kálnoki Kiss Attila. A show világát Hajdú Péter és Sarka Kata, valamint Harsányi Levente képviseli. A verseny legidősebb résztvevője a 82 éves Kovács Károly, aki a 7 kilométeres távra nevezett be. A legidősebb maratoni futó a 78 éves Kiss György György Dunakesziről. A közlekedéssel kapcsolatos vasárnapi helyzetről a Forgalmiváltozások.hu weboldal tájékoztat.

A SUHANJ! Alapítvány harmadik éve szervez zenés pontot az A38 hajó előtt. A SPAR Budapest Maratonon már másodszor fellépő, kicsit bizarr nevű Gyula Egyedül Jön már több mint hat éve nyomja a ‘rákenrólt’ és idén különleges performansszal készülnek az A38 előtti SUHANJ! sátorban zenélve: az egyik énekes, Kaldenecker Anti ugyanis a 30 km-es távon indulva, futását megszakítva énekli el a banda legsikeresebb saját számát, majd rója tovább maradék kilométereit… A hős tagon túl többen futnak még a Gyulából (a frontember például hatodik maratonjára készül), így pontosan tudják, milyen sokat jelent egy-egy jókor, jó helyen felhangzó pörgős szám, pont ezért mindent bele is adnak majd, amikor a mezőny elfut előttük!

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Maratoni csúcsdöntések | ZETApress
  2. Sok-sok ezren a Vivicittán | ZETApress

Szóljon hozzá!