ZETApress

hírportál

Olimpiai eskü anyuval

Szabo-Milán-és-Marianna-PG-Boros-AnitaA Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlése délelőtt elfogadta a 2014-es költségvetést, illetve a jövő pénteken kezdődő szocsi téli olimpiára utazó magyar csapat összeállítását, majd s sportolók letették az olimpiai esküt a MOB Székházzal szembeni Larus Étterem és Rendezvényközpontban.

Az olimpiai csapat kijelöléséről csak az olimpiai szekció 96 tagjának volt joga szavazni, s a jelen lévő 72 küldött egyhangúlag fogadta el az előterjesztést. Szocsiba ennek értelmében ? jelen állás szerint ? 16 magyar sportoló utazhat. A MOB-közgyűlés a szervezet minden eddiginél nagyobb, 11,613 milliárd forintos költségvetését szintén egyhangúlag, 138 támogató szavazattal fogadta el.

A közgyűlés után Regőczy Krisztina olimpiai ezüstérmes jégtáncos mondta el a jövő hét péntekén Szocsiban kezdődő téli játékokra utazó magyar csapat fogadalomtételének szövegét. A téli játékok legutóbbi magyar érmese (az 1980-as Lake Placid-i XIII. téli olimpián Sallay András partnernője) után a 16 biztos résztvevő közül tizenöten ismételték el az eskü szövegét, mivel Berecz Anna alpesi sízőnő külföldön tartózkodik.

Borkai Zsolt MOB-elnök kiemelte, hogy a téli olimpián Magyarország nem annyira eredményes, mint a nyárin, de kivívni az indulási jogot legalább annyira felemelő érzés. A fogadalomtételt követően Simicskó István, az EMMI sportért és ifjúságért felelős államtitkára arra kérte a magyar indulókat, hogy nagy lélekkel és szívvel versenyezzenek Szocsiban!

A 2014-es téli olimpián öt sportágban induló 16 magyar versenyző névsora a MOB-közgyűlés délelőtti döntése alapján: Rövidpályás gyorskorcsolya 8 fő: Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Béres Bence, Heidum Bernadett, Lajtos Szandra, Kónya Zsófia, Keszler Andrea, Darázs Rózsa. Gyorskorcsolya 1 fő: Nagy Konrád. Alpesi sí 3 fő: Berecz Anna, Miklós Edit, Farkas Norbert. Sífutás 2 fő: Szabó Milán, Simon Ágnes. Sílövészet 2 fő: Gombos Károly, Szőcs Emőke. Szabad kártyában bízhat 3 fő: Pulai Imre (szánkó), Gyarmati Anna (hódeszka), Lykovcán Ágota (gyorskorcsolya).

Dupla eskü a fogadalomtételen

Miután letette az olimpiai esküt a 11 nap múlva kezdődő 2014-es Szocsi Téli Olimpiai Játékokon szereplő Magyar Olimpiai Csapat 15 tagja, a sportolók nevében Szabó Milán Gábor sífutó, a Procter and Gamble (P&G) Köszi Anyu! kampányának idei sportnagykövete mondott köszönetet az édesanyáknak a támogatásukért.

A P&G, az ötkarikás játékok és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság világszintű támogatója, a Magyar Olimpiai Bizottsággal szoros együttműködésben tavaly októberben másodszor indította útjára 175 éves fennállásának legnagyobb kampányát, a Köszi Anyu! programot, mellyel az édesanyák előtt tiszteleg kitartó támogatásukért, elkötelezettségükért és odaadásukért. A kampány részeként a P&G olyan olimpikonokat támogat világszerte, akik úgy döntöttek, hogy megosztják nagyszerű édesanyjuk történetét. A P&G Magyarországon Szabó Milán Gábor sífutó és édesanyja, Marianna történetével hívja fel a figyelmet az anyai gondoskodásra, amely nélkül a sikerről mindannyian csak álmodhatnánk.

Az ünnepélyes fogadalomtétel eseményén bemutatták a P&G legújabb ? a Köszi Anyu! kampányának keretében készült Pick Them Back Up ? Hogy soha ne adjuk fel című reklámfilmet is, amely a vállalat 2012. évi Londoni Olimpiai Játékokon debütáló, több mint 21 milliós nézettséggel büszkélkedő Best Job-filmjének folytatása. Az új film köszönetét mond az édesanyáknak a gyerekeiknek nyújtott támogatásért, bátorításért, és a küzdeni akarásra tanításért. A film négy olimpikon édesanyjának történetén keresztül mutatja be azt a hosszú utat, amelyet ezek a nők gyermekeik sikeréért jártak be, és amely nélkül a sportolók nem teljesíthették volna be álmaikat.

A P&G magyarországi sportnagykövete dupla esküvel készült az olimpiai csapat hivatalos fogadalomtételére. A magyar csapat többi sportolója nevében Szabó Milán külön fogadalommal köszönte meg az édesanyáknak a hosszú évek fáradhatatlan munkáját és önzetlenségét: a korai ébredéseket, a versenyekre való lelki felkészítést, a közös örömöket, a folytonos szurkolást és támogatást a nehéz pillanatokban is, mely nélkül ma egyik sportoló sem állhatna ezen a dobogón, élete egyik legnagyobb pillanatára készülve.

A fiatal sportolót ? aki hazánk sífutó történetében egyedülálló módon két számban is megszerezte az olimpiai A-kvalifikációt, mely alanyi jogon való kijutást biztosít számára az olimpiai játékokra ? 18 éves koráig édesanyja és édesapja edzette. Az ünnepélyes eseményen Milán külön köszönetét mondott, hogy szülei a közösen megtett hosszú út után idén a P&G jóvoltából Szocsiban, a téli olimpia helyszínén szurkolhatnak majd neki, hogy a lehető legjobb eredményt érhesse el hazánk képviseletében a XXII. Téli Olimpiai Játékokon.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Mariannt kényeztették | ZETApress

Szóljon hozzá!