ZETApress

hírportál

Köszi, Marianna Anyu!

Milán édesanyjávalSzabó Milán Gábor sífutó édesanyja is ott lehet majd a jövő évi szocsi téli olimpián a Procter and Gamble (P&G) Köszi anyu! kampányának révén. Szabóné Prisztás Marianna négycsillagos szállodában lakik majd Szocsiban, de fia versenyeit a helyszínen szurkolhatja végig ? tudtuk meg délelőtt a Csörsz utcai Larus Étteremben.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) világszintű támogatójának számító vállalat mai, a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB) közösen tartott sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy ezt a kampányt először a 2012-es Londoni Nyári Olimpiai Játékok előtt indították el, s akkor Magyarországról két úszó, Cseh László és Kapás Boglárka édesanyja drukkolhatott a helyszínen gyermekeiknek. A P&G-nél tudják, milyen hatalmas erőfeszítést igényel egy kiváló sportoló felnevelése, és ezért szeretnék kifejezni elismerésüket és hálájukat. Száz nappal a 2014-es Szocsi Téli Olimpia előtt útnak indulnak a világ legnagyobb sportolóival és édesanyáikkal együtt, hogy egészen az olimpiáig kísérjék őket.

A szocsi játékokra ötven országból utaztatja a ki sportolók édesanyját a P&G, mely a szülők kiválasztása előtt egyeztetett a sportági szövetségekkel, edzőkkel, s olyan anyákat választ, akik szoros kapcsolatot ápolnak olimpikon gyermekükkel és mindenben segítik pályafutásukat. Így esett most a választás Szabó Milán Gábor édesanyjára. A sífutó ugyan még nem szerzett részvételi jogot az olimpiára, ám indulása szinte biztosnak tekinthető. Júliustól Ausztriában 3000 méter magasban készül, itthonról segítő édesanyjával mobilon kommunikál.

Eddigi eredményei alapján a kvalifikációjához közepes eredmény is elég, s Szocsiban is a középmezőnyben szeretne végezni! Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója jelezte, hogy 16-20 magyar sportoló részvétele várható Szocsiban, műkorcsolyázó sajnos nem lesz közöttük. A magyar csapat január 30-án, csütörtökön utazik el az orosz üdülővárosba, ahol a megnyitót nyolc nappal később, február 7-én, pénteken rendezik.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Olimpiai eskü anyuval | ZETApress

Szóljon hozzá!