ZETApress

hírportál

Jövőre Veletek, Stockholmban!

Stocholm látképe2015. január 26-a, hétfő és február 1-je, vasárnap között Műkorcsolya és Jégtánc Európa-bajnokság lesz a svéd fővárosban! Ma délelőtt 10 órakor az Aréna hotelbeli sajtótájékoztatón bemutatkozott a jövő évi házigazda!

Az idei kontinensviadal még javában zajlik a magyar fővárosban. A helyszínen természetesen képviselteti magát a jövő évi verseny házigazdája is: egy stockholmi delegáció testközelből kíséri figyelemmel és tanulmányozza a Syma Csarnokban a történteket. A 2015-ös esemény szervezése már jó ideje folyik, a korcsolyázók Budapest után a svéd fővárosban lépnek jégre. A szervezőbizottsággal a város vezetése szorosan együttműködik, mindkét fél érdeke egy kiváló rendezés. Azon újságírók számára, akik már most szívesen felfedeznék, jövőre pontosan hol, milyen körülmények között harcolnak majd az öreg kontinens legjobbjai az aranyért, hamarosan egy speciális utazási programot, lehetőséget ajánlanak a szervezők.

Utoljára 1947-ben volt korcsolya Európa-bajnokság Stockholmban. ? Nagyon boldogok vagyunk, hogy fővárosunk adhat otthont a jövő évi Eb-nek. Egy ilyen komoly, nagy presztízsű sportesemény a nemzetközi érdeklődést is hazánk felé irányítja, ránk figyel majd a világ, aminek mi csak örülünk. Hosszú távú tervünk, hogy Európa egyik legjobb versenyrendező helyszíne legyen Stockholm ? mondta Peter Linqvist, a svéd főváros tanácsának vezérigazgatója. Az Eb helyszíne az Ericsson Globe lesz, ami mindössze 10 perc metró útnyira van a városközponttól.

A szálloda és a gyakorló jégcsarnok is a versenypálya közvetlen közelében helyezkedik el. A versenyzőknek és edzőknek mindössze néhány perc sétát kell megtenniük a pálya és a pihenést jelentő szálloda között. ? Öröm számunkra, hogy az Ericsson Globe-ban jövőre Európa-bajnokságot rendezhetünk. A helyszínünk a világ leggömbölyűbb csarnoka, számtalan jeges eseménynek adott már otthont, azonban műkorcsolya most lesz benne először. Ez nekünk is új lesz, izgatottan várjuk és készülünk ? folytatta Ninna Engberg, a stockholmi Ericsson Globe vezérigazgatója.

A jégtáncosok eredményét már megírtuk, tegnap a nők kűrjeire került sor. Európa-bajnok: Julija Lipnyickaja (Oroszország) 209,72 pont, 2. Agyelina Szotnyikova (Oroszország) 202,36 pont, 3. Carolina Kostner (Olaszország) 191,39 pont. A férfiak mai és a párosok holnapi döntőjéről a vasárnap 15 órakor kezdődő gálát követően számolunk be.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Búcsú a jeges Eb-től | ZETApress

Szóljon hozzá!