ZETApress

hírportál

Búcsú a jeges Eb-től

Zászlók a Syma-jégenAz Eb a 15 órakor kezdődő gálával zárult, a 2015. évi kontinensviadalt Stockholmban rendezik január 26-tól február 1-ig. A ma esti záró bankettre a Magyar Nemzeti Galériában kerül sor, ahová 18:40-kor indulnak a buszok a Hotel Aréna elől. A buszokra csak meghívó kártyákkal lehet felszállni.

A csütörtök-pénteki jégtánc és női eredményekről már beszámoltunk, a szombati férfi Európa-bajnok: Javier Fernandez (Spanyolország) 267,11 pont, 2. Szergej Voronov (Oroszország) 252,55 pont, 3. Konsztantyin Mensov (Oroszország) 237,24 pont… 30. Forgó Kristóf. A mai Európa-bajnok páros: Tatyjana Voloszozsar?Makszim Tranykov (Oroszország) 220,38 pont, 2. Kszenija Sztolbova?Fedor Klimov (Oroszország) 207,98 pont, 3. Vera Bazarova?Jurij Larionov (Oroszország) 201,61 pont. Az Eb 12 érméből (4 arany, 4 ezüst, 4 bronz) Oroszország 2 arany-, 4 ezüst- és 2 bronzérmet, Olaszország 1 aranyat és 1 bronzot, Spanyolország 1 aranyat, Nagy-Britannia pedig 1 bronzot szerzett.

Az Európa-bajnokság számokban

Mi kell ahhoz, hogy sikeresen lebonyolítsanak egy műkorcsolya Európa-bajnokságot? ? 18 ezer sütemény, amit a versenyzők, illetve a média munkatársainak részére biztosítottak a szervezők ezen a héten. A Budapesten hetedik alkalommal megrendezett kontinensviadalra idén 33 nemzet 170 versenyzője nevezett, ám nem csak ők kellettek az esemény létrejöttéhez. Nem lehetett volna sikeres a lebonyolítás a világ több tájáról érkező 220 önkéntes nélkül. Volt köztük perui, mexikói, spanyol, olasz, német és francia nemzetiségű segítő is. Ők szolgálták ki a résztvevőket, a nézőket, valamint a 200 akkreditált újságírót és fotóst. Az esemény biztonságáért összesen csaknem 100 fős biztonsági szolgálat felelt.

Hogy a napjuk nagy részét a rendezvényközpontban töltő emberek ellátását megoldják a szervezők, 15 ezer szendvicset, 18 ezer süteményt, 12 ezer üveg ásványvizet, 6500 üveg üdítőt és több mint háromezer adag meleg ételt biztosítottak az Európa-bajnokság ideje alatt. A kilátogatókat és a médiát is folyamatosan információkkal kellett ellátni, ehhez több mint ötvenezer oldalnyi információt nyomtattak a helyszínen. A zsűrik és az újságírók kiszolgálására továbbá több ezer oldalnyi különböző méretű nyomtatvány került kiosztásra.

Az osztrák kivitelező által biztosított jégpálya elkészítéséhez, karbantartásához nem kevesebb, mint 180 ezer liter vízre volt szükség. Ahhoz, hogy a meleg csarnokban is megfelelő minőségű legyen a jég, speciális, 500 kW teljesítményű hűtőberendezéseket használtak, a jég súlya pedig négyzetméterenként 100 kilogramm. A HD-közvetítéshez megfelelő megvilágítás érdekében több mint 300 kisebb reflektor irányult a pályára. Az Európa-bajnokságra közel ezer bérlet kelt el.

1 hozzászólás

  1. A január 15-től 20-ig tartó Műkorcsolya és Jégtánc Eb-ről délután és esténként, összesen több mint 17 órában közvetített a Duna TV. A közvetítések valamelyikébe kétmillió 740 ezer fő nézett bele hosszabb-rövidebb időre. A legnézettebb a vasárnap délutáni Gála volt, amelynek átlagosan 313 ezer fő (közel egymillió bekapcsolódó néző) volt a nézettsége, de a legnézettebb percben ez az érték a négyszázezer főt is meghaladta (414 ezer fő ? 16:56-kor). A közvetítések átlagos közönségaránya 5,6% volt a felnőtt népesség körében, ami jóval magasabb a csatorna heti átlagánál ? 3,8%. Ez az érték is a Gálaműsor alatt volt a legmagasabb, akkor a felnőttek 9,8%-a a Duna TV-t választotta. A közvetítések valamelyikébe kétmillió 740 ezer fő nézett bele hosszabb-rövidebb időre, mely a teljes népesség közel harminc százaléka (29,9%). (Forrás: Nielsen Közönségmérés)