ZETApress

hírportál

100. Tour de France

100-tour-de-france-2013A világ leghíresebb kerékpár versenye jubileumhoz érkezett. 1903-ban rendezték meg először, idén pedig századszor vágnak neki a háromhetes, embert próbáló versenynek a kerekesek. A rendezők megadják a módját a jeles évfordulónak: a Földközi-tenger egyik gyöngyszemén, Korzika szigetén lesz a rajt ? tudtuk meg Takács Gábortól.

Sajnos az utóbbi években a doppingesetek némileg beárnyékolták a versenyt. Landis és Contador győzelmét törölték a pozitívnak bizonyult minták miatt, Lance Armstrongot pedig mind a hét elsőségétől megfosztották. A kisebb-nagyobb botrányok dacára a Tour a világ legnagyobb és legnézettebb sporteseményei közé tartozik. Az örökrangsort olyan legendák vezetik öt-öt győzelemmel, mint a francia Jacques Anquetil és Bernard Hinault, a belga Eddy Merckxs és a spanyol Miguel Indurain.

Ünnepeltek a sportújságírók

Az MSÚSZ közgyűléssel egybekötött díjátadást tartott ma délben a július 2-i Sportújságírás Világnapja alkalmából az angyalföldi Kakas Étteremben. A megjelentek Sz. Nagy Tamást választották meg alelnöknek, míg az Etikai Bizottságba Zmeskall Z. Tamás és Zsengellér Zsolt került a lemondott tagok helyére. Az eseményen köszöntötték az Életmű-díjasokat, a Feleki László-díjasokat és átadták a Világnapi elismeréseket, valamint jutalmazták a Nívódíj-pályázat győzteseit és helyezetteit. A rendezvényt megelőző, hagyományos Hoffer Kupát a tavalyi győztes Kelet-Magyarország labdarúgói nyerték a Nemzeti Sport Egyéni- és csapat-rovata, valamint a Nemzeti Sport Online focistái előtt.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Fociztak a sportújságírók | ZETApress
  2. Tisztújítás visszalépésekkel | ZETApress

Szóljon hozzá!