ZETApress

hírportál

Rafting a Városligetben

A Kanyon Raft Team világ- és Európa-bajnok raftingosai várják a sajtó képviselőit éjszakai fürdőzéssel egybekötött edzésükre és sajtótájékoztatójukra március 25-én, pénteken este 22-től 24 óráig a Széchenyi-fürdőbe.

Az MKKSZ válogatási elveinek szigorítása miatt minden raftingcsapatnak kötelező vadvízi jártassági vizsgát tennie. Az április végi vizsga keretében IV-es erősségű vízen kell a csapatnak tanúbizonyságot tennie felkészültségéről: úszás, borulás esetén hajó-visszafordítás, mentési gyakorlatok, stb.

A vizsgára és a Costa Ricában megrendezendő 2011-es Világbajnokságra történő felkészülés jegyében a világ- és Európa-bajnok Kanyon Raft Team meleg vizű edzőtáborba utazik, amelyre szeretettel meghívja a sajtó képviselőit is, hogy akár a partról, akár a medence meleg vizéből végigkísérjék az edzést (fürdőruha, vízálló felszerelés ajánlott). Igény esetén lehetőséget biztosítunk a gyakorlatok kipróbálására is.

Bár meleg vizű edzőtáborozás alatt jellemzően a néhány hétig tartó, egyenlítő közeli helyszínen való felkészülést szokás érteni, a csapat lehetőségei csak egy rövidebb (nagyjából 2 órás) és az Egyenlítőtől távolabbi (Budapest, Városliget, Széchenyi-fürdő) gyakorlási lehetőséget engednek. Az edzőtábor keretén belül a csapat begyakorolja az esetleges borulás és más veszélyhelyzet esetén szükséges teendőket, illetve egy rövid sajtótájékoztatóra is sort kerít, amelyen az idei terveiről számol be.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Vadvíz a Széchenyi-fürdőben | ZETApress

Szóljon hozzá!