ZETApress

hírportál

Dávid és Góliát az Arénában

Hivatalossá vált az évszázad összecsapásaként is emlegetett Kunkli Tivadar ? Bob Sapp mérkőzés időpontja. A Hell Energy thai-boxoló büszkesége, Kunkli Tivadar május elsején, a Papp László Sportarénában csap össze a ?Szörnyként? is becézett, több mint 170 kg-os óriással.

A versenyeket évről évre óriási média- és szurkolói érdeklődés övezi. A ringbe lépő versenyzők eredményei, tudása, felkészültsége garancia arra, hogy a nézők kiemelkedő sportélményekkel gazdagodjanak. Az eseményt idén a Kunkli ? Sapp mérkőzés koronázza majd meg. A meccs időpontjára vonatkozóan több különböző dátum látott már napvilágot, és a szurkolók egyre türelmetlenebbül várták a hivatalos bejelentést, mikor és hol láthatják a miskolci veteránt Sapp ellen megmérkőzni. Nos, úgy tűnik, az érdeklődőknek nem kell tovább találgatniuk, immár hivatalos az időpont ? tudtuk meg Tóth Esztertől.

Eddig még soha nem látott sporteseménynek lehet tanúja a magyar közönség májusban. 390 megnyert és csupán egyetlen elveszített meccsel a háta mögött, a Hell Energy 46 éves bokszolója, Kunkli Tivadar még egyszer utoljára ringbe száll. A tavalyi, második visszavonulása után egy meghökkentő kihívás vette rá az újbóli visszatérésre. A kihívó nem más, mint a rettegett, Kunklinál 100 kg-mal nehezebb MMA harcos, Bob Sapp. A színészi ambíciókkal is megáldott sportolót itthon többek közt az Electra, Csontdaráló, és a Vér és csont című filmekből is ismerhetjük.

Hatalmas várakozás előzi meg a meccset, hiszen nem mindennapi ellenfelekről van szó. Kunkli Tivadar Európa- és világbajnok magyar thai-bokszoló mozgalmas pályafutása során az utcai harcosok között is hatalmas tekintélyt vívott ki magának. A közel négyszáz meccs alatt óriási rutint és tapasztalatot szerzett, ami reményeink szerint ellensúlyozni tudja a szokatlanul nagy fizikai különbséget. A félelmetes külsejéről és botrányos mérkőzéseiről híres Sapp közel 2 méter magas, több mint 170 kg és 10 évvel fiatalabb, mint Tivadar. Nem tűnik túlzásnak tehát, ha Dávid és Góliát sorsdöntő csatájához hasonlítjuk a mérkőzést!

Kunkli Tivadar hónapok óta elszántan készül az összecsapásra, naponta kétszer keményen edz; fut, úszik, Sapp-hez hasonló termetű, 130-140 kg-os edzőtársakkal küzd. De nem csak a testét erősíti a mérkőzésre, lélekben is felkészül: ? A meccs kimenetele nagyrészt fejben dől el ? mondja. A saját bevallása szerint is utolsó meccsére készülő Tivadart családja és barátai is nagyon féltik, és noha támogatják ?őrült? vállalkozását, rajta kívül kevesen hisznek abban, hogy győztesen hagyja majd el a ringet.

A Kunkli Tivadar ? Bob Sapp mérkőzés a K?1 Rules Budapest Tournament fő meccse lesz a Papp László Sportarénában. A közel egy év kihagyás után újra ringbe szálló MMA harcos a március 14-i meccsén csúnyán kikapott, Sapp alig másfél percig bírta ciprusi ellenfele rohamait, majd földre kerülve már csak védekezni tudott, de azt sem sokáig. A ?Szörnyeteg? legutóbbi mérkőzését idekattintva tekinthetjük meg.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Hétvégi erősködések | ZETApress

Szóljon hozzá!