ZETApress

hírportál

Hétvégi erősködések

A tavalyi év fantasztikus Brutal Challenge sikerei és a versenyzők visszajelzései alapján idén tovább folytatják a versenysorozatot, nem országos roadshow-ként, hanem egy tavaszi és egy őszi nagy gálával ? tudtuk meg a szervezőktől.

2011-ben két Brutal Challenge bajnokot avatnak! Az elsőt április 30-án, szombaton 17 órától a Folyondár Vasas Sport és Tánc Centrumban. Itt kerül megrendezésre a Tavaszi Gála, melynek házigazdája és műsorvezetője idén is Bárdosi Sándor lesz. A belépés díjtalan!

A Brutal Challenge versenysorozattal egy új sportág született! Az új sportág népszerűsége versenyről, versenyre nő. Itt bárki összemérheti erejét, ez nem csak az óriások versenye! A verseny lényege, hogy a férfiak 5 gyakorlattal minimum 4 tonnát mozgassanak meg, hölgyek esetében a cél minimum 1 tonna megmozgatása. További részletek az interneten megtalálhatók.

Gulyás a májusi Arénában

Amíg a brutálisak szombat este nem egymást verik, másnap a Papp László Sportarénában ezt láthatjuk. Mint korábban beharangoztuk, a 178 centis, 70 kilós Kunkli Tivadar és a 194 centis, 170 kilós Bob Sapp ? Dávid és Góliát ? aznap este ott csap össze.

A Gólem videón üzent: a hatalmas termetű, csupa izom Bob Sapp kivégzést ígért Kunkli Tivadarnak. Azt is kilátásba helyezte, hogy felaprítja, gulyást csinál belőle, s megeszi vacsorára. Az egykori amerikai futballista bolondnak nézi a magyar thai-boksz legendát, amiért kiáll ellene. Túl öregnek és túl könnyűnek ítéli, minimális esélyt sem ad neki. A Bestia nem ajánlja, hogy Kunkli ringbe lépjen ellene, véleménye szerint jobban tenné, ha el sem jönne, de ha mégis megpróbálkozik ezzel az őrültséggel, akkor ne meccsre, hanem kivégzésre készüljön.

Rágós lesz az a gulyás, és borzalmasan marni fog ? érkezett a viszontválasz a borsodi vagánytól, Kunkli Tivadartól. ? Még hogy öreg lennék? Egy Tokajban nevelkedett embernek ne jöjjön a korral, olyan vagyok, mint a híres bor, nekem csak jót tesz az idő. Eszemben sincs kitérni előle, december óta csak ellene készülök. Mérget vehet rá, hogy ott leszek május 1-én a Papp László Sportarénában, de én teljesen másként tervezem a mérkőzésünk kimenetelét. Berendezkedtem a Bestia rohamaira, kiállom őket, aztán darabokra szedem! Azt azért megjegyezném, én nem 25 kilós védőfelszereléssel, tojáslabdával a kezemben rohangáltam, mint Sapp, hosszú évek alatt a ringben szereztem a harci tapasztalataimat, márpedig ott csak a legjobbak maradnak állva. Több szót nem is vesztegetnék a fickóra, az ökleim hatásosabbak lesznek minden üzenetnél.

Élőben 28 ország közvetíti az eseményt, felvételről az Eurosport 60 országba juttatja el. A Sport1 felvételein idehaza hétfőn-kedden élvezhetjük a történéseket. További információk idekattintva olvashatók. Mivel a hétvégét családi körben töltjük ? vásárolni is hétköznap szoktunk ?, s a sajtótájékoztatóra szóló meghívás helyett szerkesztőségünk csak közvetítő útján kapta meg a sajtóanyagot, a helyszín helyett mi is a képernyőt választjuk.

1 hozzászólás

  1. Kunkli kiütötte a Bestiát ? tudatták a híradások. Tivadar kivédekezte a kezdeti Bob Sapp-rohamokat, majd ellentámadásba lendült tegnap este az Arénában. Lábra mért sorozataival és pontos ütéseivel többször is ledöntötte a Bestiát, akinél elszakadt a cérna. Felborította a bírót, ellenfelét kilökte a ringből, de nem kerülhette el a végzetét: a magyar egy jól irányzott könyökössel végleg padlóra küldte. Kiütéses győzelme után a 46 éves Kunkli bejelentette végleges visszavonulását. A magyar harcos 391 mérkőzéséből csupán egyet veszített el ? és a 390. győzelmével ?lépett ki? a ringből. A K?1 gálát ma 16:15-től, majd 20:15-től két részben mutatja be a Sport2!