ZETApress

hírportál

Schirilla tóban úszott

Kiállta a próbát a Nemzet rozmárja! A két hónap múlva 50 éves Schirilla György 12 percig úszkált az Orczy-park tavában ma délután 2 órától az 1 Celsius fokos jeges vízben. Sajnos bal alkarja magsérült egy jégtáblától, így a parton a mentők rögvest bekötötték. A lehűlt test miatt egyelőre a seb alig vérzett.

Saját 26 perces Guiness-rekordját korábban a váci Duna-szakaszon állította be, de ez most nem került veszélybe. A rendkívüli sportteljesítmény célja: az egészséges életmód hirdetése, a közönség szórakoztatása, hagyományőrzés, a VIII. kerületi polgárok összefogása volt. Felhívta a figyelmet a számos szabadidős tevékenységet kínáló, csodálatos környezetű Orczy-parkra, ahol ingyen forró tea és zsíros kenyér várta az érdeklődőket.

Schirilla György választása azért esett az Orczy-park tavára, mert rengeteg gyerekkori élménye köti Józsefvároshoz. Nagymamája az Üllői úton lakott, így rendszeres látogatói voltak az Orczy-parknak. Hírverést akart kerekíteni Józsefvárosnak. S milyen praktikákkal, rituálékkal készült a nagy kalandra? Mivel ehhez fizikai és mentális felkészülésre egyaránt szüksége van, heti két alkalommal edzett a Dunán, és emellett sokat meditált.

Egy 2002-es Duna-átúszásáról mi is beszámoltunk. Akkor Pestről kelt át Budára az Erzsébet híd és Szabadság híd közötti Duna-szakaszon. Korábbi úszótársa, Cserneczky Attila sajnos már nem tarthat vele, mert 2009. december 2-án 32 éves korában, légzési zavarok miatt meghalt. Fiával, a 17 éves Gyurikával ? aki még nem döntötte el, mikor lép apja nyomdokaiba, de ma is a parton drukkolt ? rendszeresen fut. Szakmai tapasztalattal jócskán el van látva, hiszen édesapja karrierjét végigkísérve, nagyon sokat tanult.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Gyuri megint vízbe merült | ZETApress

Szóljon hozzá!