ZETApress

hírportál

Simon Jean-Joseph Magyarországon

Rajthoz áll az áprilisi Eger Rallye-n az S1600 tavalyi bajnoka, Simon Jean-Joseph az új Citroën C2-R2 Max versenyautóval, tudatta a Navigátor Sajtóügynökség. Néhány újságírónak és rallye versenyzőnek lehetősége lesz arra, hogy ki próbálja a március elsejével az FIA által is homologizált autót, amely elérhető áron már megvásárolható a piacon.

A C2-R2 Max külsőre majdnem megegyezik a C2 Szuper 1600 versenyautóval, ám az új ?kisautóban? egy 190 lóerős, ezerhatos motor dolgozik, amely az C2 VTS motorjának továbbfejlesztett változata. A rallye alkalmasságot ezen felül a szélesebb nyomtáv, a versenyfutómű és a könnyített műanyag elemek garantálják, de az érdeklődők választhatnak aszfaltos vagy murvás versenyre felkészített verzió közül is. Mindkét esetben már 35 ezer euróért, vagyis kevesebb, mint tízmillió forintért is hozzájuthatunk egy olyan alap csomaghoz, amelynél egy becsövezett, átalakított versenyautó kulcsát adják át nekünk a Citroën műhelyében.

A nagy érdeklődésre való tekintettel Simon Jean-Joseph és navigátora, Jack Boyere idén több ország bajnoki futamán, illetve IRC és ERC versenyeken is népszerűsíti a C2-R2-t. Első állomásként Egerbe látogatnak el, hogy a pénteki bemutató és tesztvezetés után rajthoz is álljanak a Magyar Országos Rallye Bajnokság szezonnyitó versenyén!

Nagyon örülök, hogy Magyarországon versenyezhetek, már sok szépet hallottam az ottani rallye bajnokságról, és az emberekről, hiszen a PH Sport éveken keresztül megnyerte a magyar bajnokságot a Citroënnel ? nyilatkozta Simon Jean-Joseph előzetesen az egri bemutatóról.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Új Citroën C5 a Francia Filmnapokon

Szóljon hozzá!