ZETApress

hírportál

Holnaptól VB Szegeden

Már csak egy nap és megkezdődik Szegeden az MKB sárkányhajó világbajnokság. A Maty-ér épül-szépül, a csapatok sorban érkeznek a nagy eseményre, amelynek ma esti megnyitóján László Boldizsár is fellép.

A szervezők a finishez közelednek, pénteken az 500 méteres előfutamokkal megkezdődik a Maty-éren az MKB sárkányhajó világbajnokság, amelyen közel háromezer versenyző teszi majd próbára magát. Az eseményt hatalmas kampány előzte meg: a májustól-júliusig tartó sárkányhajó Road Show-nak, no és a nagy nyári melegben az óriásplakátokról szinte ránk fröccsenő vízi sárkánynak köszönhetően Magyarországon szinte már mindenki értesült az augusztus egyik legnagyobb hazai sporteseményéről, az MKB sárkányhajó világbajnokságról.

A közel ötvenfős szervezői stáb jelenleg az utolsó simításokat végzi a Maty-éren, miközben a versenyzők már birtokba vették a pályát, a magyar válogatott mellett az olasz, a svájci, a francia, az orosz, a német és az iráni csapat is megkezdte a tréningeket.

Látványos díszletek között zajlik majd a megnyitó, a parton tízes és húszas sárkányhajókat is berendeztünk a nagy eseményre, amelyen sztárvendégként László Boldizsár is fellép majd ? mondta Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára. ? A magyar válogatotthoz kedden csatlakoztak a poznani világbajnokságon szereplő versenyzők, így már teljes létszámban tudnak készülni hajóink a pénteken kezdődő versenyekre. A Maty-éren jól megférnek egymás mellett a különböző csapatok, érdekes színfolt az iráni női válogatott, amely minden nap más színű csadorba bújva teszi vízre a sárkányhajót.

Az MKB sárkányhajó világbajnoksággal kapcsolatban megnyitóünnepség ma 19:30-kor kezdődik a Maty-éren. A futamok holnap reggel 8-kor kezdődnek, a világbajnokság helyszínéről a tv2 Mokka című műsora Liptai Claudiával és Kárász Róberttel 7-től 9-ig élőben jelentkezik.

Sárkányhajó csapatunk is részt vesz a világbajnokság médiafutamában, ezért egyértelmű volt, hogy a péntek reggeli adást a sportágnak szenteljük ? nyilatkozta a helyszínről a vezető reggeli műsor felelős szerkesztője és egyben a Mokka sárkányhajó csapatának oszlopos tagja, Paládi Krisztina a Kajaksport.hu portálnak.

Az MKB Sárkányhajó Világbajnokság hivatalos hajószállítója a Swift International Limited 19 darab 20 személyes és 13 darab 10 személyes prémium minőségű Swift típusú sárkányhajót biztosít a világbajnokságon résztvevő sportolók számára, a VB-n ezek felhasználásával kerül sor a futamok lebonyolítására. A hajók a verseny után kedvezményes áron megvásárolhatóak a Swift hivatalos magyarországi forgalmazójánál, a Kajak.hu Kft-nél.

Ötvenmilliós támogatás a 2011-es VB-re

Szándéknyilatkozatot írt alá Botka László szegedi polgármester és Baráth Etele elnök a jövő évi kajak-kenu világbajnokság támogatásáról az ünnepi sajtótájékoztatón ma délelőtt a szegedi Városházán. A megyei jogú város polgármestere köszöntötte a poznani világbajnokságon érmet nyert szegedi versenyzőket, illetve az edzőiket. Janics Natasa, Vajda Attila, Vécsi Viktor, Kovács László és Andrian Duschev is ajándékcsomagot vehetett át.

Az ünnepi pillanatok után már a jövő évi szegedi világbajnokság előkészületei is szóba kerültek. ? Szeged számára nagyon fontos a kajak-kenu és nagyon fontosak a Maty-éren lebonyolított világesemények is. Egy-egy ilyen világbajnokság jó marketing eszköz a város számára, tovább öregbítik a világban Szeged hírnevét. A szándéknyilatkozat értelmében azt javaslom a város közgyűlésének, hogy 50 millió forinttal támogassuk a magyar szövetséget, és ezzel a 2011-es világbajnokság megrendezését ? mondta Botka László.

A 2011-es világbajnokság már a harmadik felnőtt síkvízi vb lesz Szeged és a Maty-ér történetében. Az 1998-as és a 2006-os sikerek után a magyar szervező bizottság ismét arra készül, hogy elkápráztassa a világot. ? 1998 óta folyamatosan kapcsolatban állunk Szeged vezetőivel. Természetes, hogy a város sportszerető közönsége, és persze a város pénzügyi támogatása nélkül nem lehetne ilyen színvonalon megrendezni a világbajnokságot. Ráadásul Szeged nemcsak befogadó közege a versenynek, hanem szerencsére ki is neveli, termeli magából azokat a hősöket, akik csúcsra tudnak érni egy-egy ilyen világeseményen. Köszönjük a támogatás! ? nyilatkozta Baráth Etele.

A jövő évi kajak-kenu vb egyik főpróbája lesz a ma kezdődő sárkányhajó világbajnokság. Közel 3000 versenyző érkezik Szegedre a világ és Magyarország minden tájáról. ? A kajak-kenu és a sárkányhajózás ünnepe lesz ez a hétvége. A profik mellett a települések, a cégek és a médiumok csapatai is vízre szállnak. Reméljük, hogy a szegedi nézők ugyanúgy, ahogy a korábbi világversenyeken, most is több ezren kijönnek majd a Maty-érre szurkolni a magyar egységeknek ? fogalmazott Kozmann György, a magyar sárkányhajó válogatott kapitánya.

A korábbi olimpiai érmes kenus ezek után megköszönte Vajda Attilának és a többi kenus versenyzőnek, hogy a poznani világbajnokság után egyelőre még nem a pihenést választották, hanem a sárkányhajó csapatot próbálják világbajnoki címhez segíteni.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Magyar-orosz párharcok az aranyért | ZETApress

Szóljon hozzá!