ZETApress

hírportál

11 magyarnak szurkolhatunk

A tegnapi vihar után holnap a világon egyedülálló módon egymást követően 14. alkalommal megrendezendő tiszaújvárosi TVK ITU Triatlon Világkupán 33 ország versenyzői mérik össze tudásukat ? tudtuk meg Szűcs Istvántól.

Az olimpiai távú, így 1500 m úszásból, 40 km kerékpározásból és 10 km futásból álló viadal női futama vasárnap 10:30-kor, a férfiak csatája pedig 13:30-kor kezdődik a közeli sajószögedi Tolnai-tóban. A két körös úszás befejeztével partot érő sportolók kerékpárra pattannak és betekernek Tiszaújvárosba, ahol még hét, egyenként 5 km-es kör vár rájuk. A második depózás után jön a befejező szám, a 10 km-es futás, melyet négy, a versenyközpontot is érintő körben hagynak maguk mögött a triatlonosok.

A magyar hölgyek közül hatan ? Balogh Barbara (ORTRI), Horváth Gréta (Kaposvári AC), Kovács Zsófia (GYÖTRI-Gyöngyös), Szalay Szandra (ORTRI), Tóth Zsófia (TVK-Mali TK) és Vanek Margit (Budaőrsi TKE) ? indulhatnak. A férfiaknál öt magyar név – Bajai Péter (Mogyi SE), Fecskovics Attila (Debreceni Sportszolgáltató Kft.), Pocsai Balázs (Debreceni Sportszolgáltató Kft.), Rendes Csaba (TVK-Mali TK), Vanek Ákos (Budaőrsi TKE) szerepel a résztvevők között. Az érdeklődésre jellemző, hogy száznál is többen szerepeltek a várólistán, melynek éllovasaival kiegészülve alakult ki a 75-75 tagú mezőny.

Lehmann Tibor, a TVK-Mali Triatlon Klub vezetőedzője szerint a 10:30-kor rajtoló női futamon a tavaly Tiszaújvárosban ezüstérmes orosz Irina Abysova, a bronzos ausztrál Felicity Sheedy-Ryan, a szintén az elitben jegyzett brazil Carla Moreno, a brit Jodie Swallow és Vanessa Raw, a dán Helle Frederiksen, vagy a spanyol Maria Pujol is odaérhet a dobogó közelébe. ? A férfiaknál a legnagyobb meglepetést a spanyolok tavalyi junior világbajnoka, Mario Mola okozhatja, aki a Dextro Energy Triatlon ITU Világbajnoki sorozat legutóbbi, londoni állomásán ötödik tudott lenni ? fogalmazott a versenyzőként Eb-ezüst- és bronzérmekig, jutott sokszoros magyar bajnok szakember. ? A Vladimir Turbaevsky nevével fémjelzett kiváló úszó oroszok némi szerencsével ? tavalyhoz hasonlóan ? idén is tarolhatnak. A brazil Reinaldo Colucci dobogós és Top10-es eredményekkel büszkélkedhet, így ő is bejöhet jó helyen. Több, ma még ismeretlen sportoló is szerepel a rajtlistán, akik közül véleményem szerint egy év múlva többet ismerősként figyelhetünk majd, mert addigra leteszik névjegyüket a nagy nemzetközi erőpróbákon.

Buszokkal az úszáshoz: A nő és a férfi verseny első számának, az úszásnak a rajtjához idén is autóbuszok szállítják ki a VIP-vendégeket, a nézőket, illetve a média képviselőit a sajószögedi Tolnai-tóhoz. A buszok a Hotel Phőnix mögül indulnak 10, illetve 13 órakor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Zsófia junior EK-t nyert | ZETApress

Szóljon hozzá!