ZETApress

hírportál

Zsófia junior EK-t nyert

A tiszaújvárosi 12. TVK Triatlon Nagyhét részét képező tegnap megrendezett ETU Triatlon Junior Európa-kupán magyar aranynak és további két éremnek örülhettek a szurkolók ? tudtuk meg Szűcs Istvántól.

A 2,5 km futásból, 10 km kerékpározásból, 750 m úszásból, újabb 10 km kerékpározásból és újabb 2,5 km futásból álló mix verseny női kategóriájában hamar kialakult egy négyes szökevény boly, melynek három hazai és egy ausztrál tagja volt. A kvartett tartani és egyre növelni tudta az előnyét társaikkal szemben, így ők osztották el maguk között az érmek sorsát. A mindent eldöntő utolsó futásban a győri Szakály Zsófia óriási elszántsággal és szívvel tartani tudta az őt szélvész gyorsasággal üldöző, 2,5 kilométeren 7:36 percet teljesítő ausztrál Aschleig Gentle-t és nyert. A bronzérem a szingapúri ifjúsági olimpiára készülő Dudás Eszteré lett.

A fiúk legalább olyan izgalmas küzdelmet produkáltak, mint a lányok. Itt egy hetes élboly alakult ki, melyben a mieink közül négyen haladtak ekkor. Hiába volt nagy az iram, senki sem tudott ellépni, így a végső döntés itt is a befejező futásra maradt. A már felnőtt világkupákon is induló izraeli Ron Darmon odazörgetett egy 7:04-es 2,5 kilométert, amit senki sem bírt el. A második és harmadik helyen a tiszaújvárosi Hankó Dávid és Hankó Gábor osztozhatott meg ekkor. A versenybíróság ugyanis nem sokkal a célba érkezés után közölte, hogy Hankó Dávidot kizárta, azért, mert az úszás után, a depó felé futva kidobta a pályáról az úszószemüvegét, amit egyértelműen tiltanak a szabályok. Így a Dudással együtt szintén a szingapúri ötkarikás játékokra fókuszáló Hankó Gábor lett a második, míg a dél-afrikai Rudolf Naude örülhetett az ölébe hullott bronzéremnek.

Eredmények

Nők (9 ország, 25 induló): 1. Szakály Zsófia (Győri Vízisport SE) 1:00:10, 2. Ashleigh Gentle (ausztrál) 1:00.13, 3. Dudás Eszter (Uniqa-Újbuda TC) 1:00:29. Férfiak (14 ország, 37 induló): 1. Ron Darmon (Izrael) 53:33, 2. Hankó Gábor (TVK-Mali TK) 53:44, 3. Rudolf Naude (Dél-Afrika) 53:51.

Pattogtak a labdák

A Nagyhét szombati szabadidős sport részében a hagyományos streetball torna várta a műfaj kedvelőit a Hotel Phőnix melletti nagy parkolóban. A 14 év alatti fiúknál nyert a Reál Margit , megelőzve a Széchenyi Bulls-t és a No Name-et. A felnőtt férfiak csatájában a Minek jöttetek, úgy is mi nyerünk? ? formáció igazolta nevét és első lett. Második a Fantasztikus négyes, míg harmadik a Szaggatod mán? ? csapata lett. A hölgyek mérkőzéssorozatát az MHI húzta be, a további sorrend: 2. a 3X, 3. a Shajok1.

A lábtenisz vetélkedőnek az Eötvös Gimnázium adott otthont. A kieséses rendszerű tornára 13 egység nevezett. A résztvevők sorsolás alapján váltogatták a mérkőzések helyszíneit a tornaterem és az aszfalt pálya között. A végső győzelmet a Miskolcról érkezett, a mezőnyből egyértelműen kiemelkedő Kerékgyártó Tamás ? Juhász László páros szerezte meg, akik a fináléban a tiszaújvárosi Gál Csaba ? Báthory Imre kettősnél is jobbnak bizonyultak.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Yulia nyert Tiszaújvárosban | ZETApress

Szóljon hozzá!