ZETApress

hírportál

Alpesi sikerek

Sipiczki Csaba győzött az Alpokban. A King of the Mountain-on Poór Brigitta ezüstérmes lett. A festői szépségű osztrák Falkert See tengerszem melletti hegyek adtak otthont az osztrák tereptriatlon bajnoki sorozat King of the Mountain állomásának ? tudatta a Terepsport.hu.

Idén kettős magyar siker született, hiszen Sipiczki Csaba megnyerte a férfiak versenyét, Poór Brigitta (mindketten a X2S-KONA TEAM versenyzői) ezüstérmet szerzett a nők között. A különleges környezet ellenére is népes mezőny a 15 fokos vízben kezdte a versenyt. 400 méteres úszás után Sipiczki Csaba a 6. helyen lépett partra, Poór Brigitta a nők között szorosan az első mögött. A különösen meredek pályán 3 körben teljesítették a 8 km-es távot, ami három hosszú kerékpárcipelést is jelentett, hiszen azon a szakaszon senki nem tudott kerékpározni.

Sipi a mászásokon és a cipelésen rendre az ellenfelei elé került, de a meredek downhill lejtőn a helyiek visszaelőzték, de így is a futásra 2. helyen indult. Mivel kiváló terepfutó, ellenfelei nem tudták tartani a tempóját és így a rövid futás ellenére is komoly előnnyel ért célba.

Brigi magabiztosan tartotta a második helyet, XTERRA Európa-bajnokként nem okozott számára meglepetést a pálya, mind a kerékpáros szakaszon, mind a terepfutásban visszaverte az üldözők támadásait, ezzel az ezüstérem mellé megszerezve az U23 győzelmet.

A két magyar versenyző év elején egy csapatban szerzett világbajnoki címet a 24 órás indoor MTB viadalon. A hazai versenypalettán Eger-Ostoroson, Nőtincsen és Piliscsabán lehet kipróbálni az ehhez hasonló versenyeket a X2S sorozatban. A magyar sportolók idén még számos világversenyen rajthoz állnak, köztük világkupa-futamokon is.

A King of the Mountain távjai: 400m úszás ? 8 km MTB ? 3,5 km terepfutás. Helyszín a Falkert See (1800 méter magasan). Nők: 1. Martina Donner 1:17:15.551, 2. Poór Brigitta 1:19:05.418. 3. Marita Staufer 1:21:26,883. Férfiak: 1. Csaba Peter Sipiczki 1:04:49.942, 2. Robert Hotter 1:06:08.888, 3. Gerald Will 1:06:21,432. A fotók az X2S TEAM felvételei.

Szóljon hozzá!