ZETApress

hírportál

Egyre közelebb a dobogóhoz

Mára Sachsenringre megérkezett az ítéletidő, szakadó esőre ébredt a paddock. Mivel az előrejelzések alapján mindenki száraz versenyre készült, így a vizes beállítások megtalálása a bemelegítő edzésre maradt a csapatoknak ? tudatta a Faster Management.

Talmácsi Gábor is kipróbálta az esőre szabott motort, ami a sok vízátfolyáson nem viselkedett tökéletesen. Szerencsére az eső elállt, és a 125-ösök felszárították annyira a pályát, hogy már a Moto2 kategória versenyét száraznak nyilvánították. Talmácsi Gábor a tegnap megszerzett ötödik rajthelyről vághatott neki a huszonkilenc körös viadalnak.

A start pazarul sikerült. Az első kanyarban Talma maga mögé utasította az egész mezőnyt. Néhány körön át vezette a nagydíjat, majd csapattársa Iannone megelőzte. Ezt követően a verseny feléig együtt motorozott az élen a Fimmco Speed Up két versenyzője. A futam végéhez közeledve előnyük elfogyott, Elias és Corsi befogta őket. Talmácsi sokáig tartotta a harmadik helyet, azonban az utolsó körökben az üldöző boly utolérte és meg is előzték. Gábor végül a hatodik helyen zárta a Német Nagydíjat, ezzel összetettben is előrelépett egy helyet. Andrea Iannone második lett Toni Elias mögött.

A Német Nagydíj eredménye: 1. Toni ELIAS, 2. Andrea IANNONE, 3. Roberto ROLFO, 4. Fonsi NIETO, 5. Karel ABRAHAM, 6. TALMÁCSI Gábor. ? Nagyon sajnálom a végét, de annyira csúszkált a motor, hogy annak is örülök, hogy sikerült célba értem vele. Szerintem rossz áttételezést választottunk, ami idő előtt elkoptatta a puha gumikat. Ettől függetlenül mindenképpen úgy vélem, hogy előreléptünk, de nem lehet hátradőlni, hanem továbbra is keményen kell dolgoznunk. Egyre jobban érzem a motort és erre az érzetre is szükség van ahhoz, hogy még gyorsabb legyek. A mai futam is azt mutatja, hogy közel a dobogó, amire mielőbb szeretnék felállni, remélem már Brnóban és egy pódiummal köszönhetném meg a szurkolóimnak a kitartást, a folyamatos biztatást, ami nagyon sokat jelent számomra ? mondta el Talma.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma versenylázban ég | ZETApress

Szóljon hozzá!