ZETApress

hírportál

Leégett a Honvéd

Csúfos vereséget szenvedett a Honvéd Hamburgban. A két héttel ezelőtti, Megyeri úti 0:0 után a kispestiek 4:0-ra kaptak ki a visszavágón. Pedig mennyire örültek a hazai sikernek! Kár, hogy nem mérték fel előzetesen a lehetőségeiket, mert akkor az előző fordulóból nem akartak volna tizenegyesekkel mindenáron továbbjutni. Egy akkori tisztes kiesés jobb lett volna, mint a mostani kudarc.

Évekkel ezelőtt a válogatott is mennyire örült, hogy a csoportküzdelmek utolsó fordulójának utolsó utáni percében sikerült gólt szereznie. Akkor ez azt jelentette, hogy a legjobb másodikként a jugoszlávokkal játszhat a VB-re kijutásért. Az oda-visszavágón aztán fél tucatnál is több gólt kaptunk, s egész Európa rajtunk röhögött. Ha nem küzdünk a selejtezőn is az utolsó percig, ha tudomásul vesszük, hogy nem való nekünk a nemzetközi porond, akkor is megúszhattuk volna leégés nélkül.

Idehaza a Magyar Kupában sem volt sikere néhány NB I-es csapatunknak. A héten kapcsolódtak be a küzdelmekbe, s a 32 közé jutásért alacsonyabb osztályú ellenfeleket kaptak. Kedden az Üllői úton a Paks nem bírt a Fradival, s a gólnélküli eldöntetlen a házigazdák továbbjutását eredményezte. Szerdán a Siófok 2:2-es szekszárdi döntetlene is hasonló kudarc volt, de mindez eltörpül az Újpest felcsúti 3:1-es vereségéhez képest.

Hétfőn este a lilák otthon sem voltak sikeresebbek, mert a hatodik forduló záró mérkőzésén 1:1-et játszottak a Vasassal. A piros-kékek ma este 7-kor a Diósgyőrt fogadják a DTV kamerái előtt. Szerdán végre pótolták az első fordulóból elhalasztott Nyíregyháza ? Győr összecsapást, ahol a hazaiak 1:0-ra győztek.

Szóljon hozzá!