ZETApress

hírportál

Legyőztük az azzúriakat

A Népstadionban tegnap este teltház előtt meglepetés született. A szünet után hiába szereztek az olaszok 1:0-s vezetést, 3:1-re mégis mi kerekedtünk fölül. Utoljára 42 éve, 1965-ben vertük meg őket. Akkor még nagyon jól ment a foci, egy évvel később a brazilokat is 3:1-re vertük Liverpool-ban, az angliai VB-n. Igaz, utána már a szovjeteket tilos volt feltartóztatnunk a direkt kieséses negyeddöntőben. Azóta sem ismerte el hivatalosan senki a bundát, de miért tenné meg bárki is?

Népstadiont írtam, pedig az 54 éves intézményt az ötvenedik születésnapján Puskás Ferenc-stadionnak keresztelték. A névadót Baumgartner Zsolt vitte körbe a futópályán egy Renault-val. Akkor még Formula?1-es versenyző volt, ma már alig hallunk róla. Ugyancsak lekerült a napirendről a stadion átépítése is.

Az új Népstadion felépítésére két sportminiszter is ígéretet tett. Deutsch ? akkor még nem -Fűr ? Tamás erről még a névadási tervvel együtt beszélt ?99-ben, Puskás Ferenc társaságában. Nem akartam ünneprontó lenni, ezért meg sem kérdeztem, hogy miért azt a stadiont nevezik el a száguldó őrnagyról, amit rövidesen úgyis lebontanak. Lehet, hogy azért nem, mert mégsem fogják sose lebontani?

Később Gyurcsány Ferenc sportminiszterként is egy új stadion felépítéséről beszélt, de kormányfőként ez a téma már abbamaradt. Azóta a névadó is elhunyt. A korabeli százezres nézőszám is rég a múlté, harminc-negyvenezer embernél többet el sem lehet már biztonságosan helyezni. Az új stadiont is közel ekkora lélekszámúvá képzelik. Tervei egyelőre csak a fejekben léteznek. Kérdés, hogy papírra mikor kerül?

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Legyőztük a bosnyákokat

Szóljon hozzá!