ZETApress

hírportál

Istentelen fogadalom

Az M4 Sport kamerái előtt tette le az olimpiai esküt ma délután a ferencvárosi MŰPA-ban a július 24-én szerdán kezdődő párizsi olimpiai játékokon szereplő magyar csapat, melynek végén az Isten engem úgy segítsen! fohász elmaradt. (A 2014-es vasúti tisztavatáson történt már hasonló.) Hazánkat 21 sportági szakágban 180 sportoló képviseli. Fotóink Egressy Rita felvételei.

A sportolókat előbb Sulyok Tamás államfő, majd Schmidt Ádám, a HM sportért felelő államtitkára köszöntötte, beszédeik előtt, között és után artisták szórakoztatták a nagyérdeműt. Gyulay Zsolt, a MOB elnöke köszöntőjében arra kérte a sportolókat, hogy ne teherként, hanem lehetőségként éljék meg az olimpiai szereplést annak érdekében, hogy ki tudják hozni magukból a maximumot. Azt is elárulta, hogy a július 26-i párizsi megnyitón Böde-Bíró Blanka kézilabdázónő és Tóth Krisztián cselgáncsozó viszi majd a magyar zászlót.

A fogadalomtétel szövegét Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó és Kapás Boglárka világ- és Európa-bajnok úszónő mondta előre az ünnepségen, közben kettejük között Lőrincz Tamás olimpiai bajnok birkózó tartotta a magyar zászlót, amit aztán átadott Tóth Krisztiánnak. A XXXIII. nyári olimpiai játékok augusztus 11-én vasárnapig tartanak.

Szóljon hozzá!