ZETApress

hírportál

Sorsoltak ma a BL-ben

A walesi The New Saints FC vagy a montenegrói FK Decic csapatával mérkőzik a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában a Ferencváros – derült ki a híradásokból. Az El 1. selejtezőkör tegnapi sorsolásáról idekattintva olvashatunk.

Nyonban ma a bajnoki ágon 24 együttest sorsoltak 12 párba úgy, hogy az előzetesen elkészített három nyolcas csoportban volt négy kiemelt és négy ki nem emelt alakulat vagy pár. A kiemelt magyar bajnok mellé az 1. forduló egyik párosításának győztese, a walesi vagy a montenegrói csapat kerül majd.

A fradi.hu emlékeztet rá, hogy az elmúlt években a nemzetközi kupaporondon elért eredmények alapján először fordul elő, hogy az FTC a 2. selejtezőkörben kapcsolódik be a Bajnokok Ligája küzdelmeibe. Az odavágókat július 23-24-én kedd-szerdán, a visszavágókat egy hétre rá, július 30-31-én játsszák. A Fradi idehaza kezd.

Az kétségtelen, hogy mindkét csapatot nagyon komolyan kell venni, még akkor is, ha nem nagy nevekről van szó. Nagyon fel kell készülnünk és tanulva az elmúlt évnek a kudarcából, mindenképpen meg kell tudjuk oldani a feladatot, bármelyik is legyen az! – jelentette ki Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója az M1 aktuális csatornának hozzátéve, hogy a walesi együttest jobban ismeri, mint a montenegróit.

A sportvezető megjegyezte, hogy nagyon fontos számukra a 2. selejtező kör, mert egy siker ebben a szakaszban azt jelentené, hogy ősszel biztosan valamelyik európai sorozat csoportkörében szerepelhetnének. Ugyanakkor kiemelte, az FTC célja, hogy a BL-ben jusson el a csoportkörig.

A selejtező négy fordulón át tart, azaz a 2. körtől három párharcot kell megnyerni a 36-csapatos csoportszakaszig. Ezen az úton hét csapat kerül majd a főtáblára, öt a bajnoki ágról, kettő a nem bajnoki ágról. A BL-döntőt 2025. május 31-én szombaton rendezik a müncheni Allianz Arénában.

A Kl-ben is később kezdünk

A Puskás Akadémia FC az ukrán Dnipro-1-gyel, a Fehérvár FC az azeri Szumgajittal találkozik a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének 2. fordulójában. A mai nyoni sorsolást a legutóbb bajnoki 4. fehérváriak kiemeltként, a bajnoki bronzérmes felcsútiak nem kiemeltként várták, és mindketten öt csapatot vagy csapatpárt kaphattak ellenfélül. Fehérvár leendő ellenfele, a Szumgajit a legutóbbi szezonban szintén 4. lett hazája bajnokságában, ezzel vívta ki a nemzetközi szereplés jogát. A PAFC-cal találkozó Dnyipro-1 ugyancsak 4. volt az ukrán élvonalban, a nyolc éve alapított klub legnagyobb sikere az egy idénnyel korábbi ezüstérem.

Szolnoki Roland, a felcsúti együttes játékosa szerint jó csapatot kaptak ellenfélnek. – Nem lesz egyszerű menet! – nyilatkozott az M1 aktuális csatornának hozzátette: a felkészülést elkezdték, próbálnak a lehető legjobb állapotba kerülni az odavágóra. Előnyt jelenthet a PAFC számára, hogy az ukrajnai háború miatt a Dnyipro nem játszhat hazai pályán, de elsősorban magukra kell figyelniük, hogy fizikailag, taktikailag és mentálisan készen álljanak a meccsre.

Mindkét csapatunk július 25-én csütörtökön idegenben kezdi a párharcot, a hazai visszavágót pedig egy hét múlva: augusztus 01-jén vívja. A 36-csapatos főtáblára az Európa-liga utolsó selejtezőkörének 12 vesztes együttese mellett a Kl-kvalifikációból 24 klub jut fel, ez utóbbihoz négy fordulót kell sikerrel venni. A döntő 2025. május 28-án szerdán lesz az alsósziléziai Wroclaw városi stadionjában.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sorsoltak az NB I-ben | ZETApress

Szóljon hozzá!