ZETApress

hírportál

Sikeres rajt a BOK-ban

Csapatelsőség a budapesti kick-box vk nyitónapján: magyar csapatarannyal kezdődött a BOK Sportcsarnokban péntektől vasárnapig tartó 29. Magyar Kick-box Világkupa, amelyen rekordlétszám, 50 ország mintegy 2700 versenyzője lép tatamira és száll ringbe. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Az első napon a férfi pointfighting csapatküzdelmek során született a legértékesebb magyar eredmény: a Halker-Király Team együttese első lett. A veteránoknál különleges aranynak örülhettek a pointfightingosok, hiszen Csikós Péter, a szakág hazai vezetője is diadalmaskodott. A Világkupa folytatásában a küzdelmek szombat-vasárnap 09 órakor kezdődnek.

A budapesti eseményen, amely az utóbbi években a WAKO kick-box világszervezet világkupa sorozatának legjelentősebb állomásává nőtte ki magát, a sportág mind a hét szakágában – pointfighting, light-contact, kick-light, full-contact, low-kick, K1 és formagyakorlat – a gyerekektől a felnőtteken át a veteránokig több korcsoportban avatnak bajnokokat.

A felnőtteknél pénteken megkezdték a ringes küzdelmek selejtezőit, és lebonyolították a pointfighting csapatversenyt. Utóbbiban a tavalyi Európa Játékok-győztes Bálint Martint és a Küzdősportok Világjátékán elsőséget szerzett Zajácz Bencét is a soraiban tudó Halker-Király Team az első fordulóban erőnyerő volt, a nyolc közé jutásért 19:13-ra vert egy osztrák együttest, majd a döntőbe kerülésért 9:3-ra felülmúlta brit riválisát. A fináléban egy amerikai gárda volt az ellenfél, de a csepeliek megoldották ezt a feladatot is, és 12:7-es sikerük aranyérmet ért.

A veteránoknál példaértékű módon elindult a pointfighting szakág vezetője, Csikós Péter. A korábbi sokszoros vb- és Eb-érmes versenyző ezúttal is kitett magáért: három győztes meccsel aranyérmet nyert súlycsoportjában, a 94 kg-ban, majd a nehézsúlyúak között is bejutott a döntőbe, ahol végül ezüstérmet szerzett. A veteránoknál a legeredményesebb magyar Kovács Marianna volt, aki négy éremmel (egy arany és három ezüst) zárta a küzdelmeket. Rajtuk kívül még Hesz Márton állhatott fel a dobogó tetejére a magyarok közül.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ma is arany a vk-n | ZETApress

Szóljon hozzá!