ZETApress

hírportál

Premier a nagycirkuszban

Ma délután mutatták be először a nagyközönségnek a Porondon a világ című műsorukat a hazai és külföldi artisták. A programot már tegnap beharangoztuk, ezért most csak a változásokra térek ki. Volt ilyen is néhány, de összességében az előadás maradandó élményt nyújtott.

Hiába vártuk a medvét, nem érkezett meg. Már attól féltünk, hogy meg van valahol dermedve, de megnyugtattak. Az orosz Vediashkin házaspár derék barna bundás segítője még külföldön csapja a szelet szerelőként a történet szerint a csinos autós hölgynek. A cirkuszosok elmondták, hogy rövidesen a meseautó is elkészül, napokon belül átlépik vele az országhatárt, s a jövő héten már őket is a Városliget porondján üdvözölhetjük.

Nem maradtunk így sem négy kerék nélkül, de nem egy négykerekűt, hanem négy egykerekűt láthattunk helyette. Tehetséges vegyes páros ugrott be a medveszám helyére, akik a kisebb-nagyobb járműveikkel kerekeztek körbe-körbe a porondon. Csak remélhetjük, hogy medve koma megérkezése után is bennmaradnak a műsorban. Szegényebb lenne az előadás nélkülük.

A bohócszámot is csak érintőlegesen említettük pénteken, mert a sajtótájékoztató idején még nem volt róla információnk. A premieren megtapasztalhattuk, hogy az orosz Vasily Trofimov nem csak remek nevettető, de kiváló zsonglőr és kötéltáncos is. Fél lábon állva egyensúlyozott a vékony drótkötélen másfél méter magasban, miközben szájával tányérokat forgatott, s közben labdákkal is zsonglőrködött. Már a szünet előtt is láthattuk őt, amint egy kutyaszámot mutat be sok humorral fűszerezve nem sokkal a tacskók után.

Tudósításom sajnos képtelenre sikeredett, pedig a műsorközlő csak a videózást tiltotta meg a nézőtéren. A fotózást még villanófénnyel is engedélyezte a nézőknek. Szerencsére senki sem vakította el a légtornászokat a kupolában, így inkább ők kápráztathattak el minket művészetükkel. Az előadáson többségben voltak a gyerekek. Nem csak szüleikkel érkeztek, hanem szervezett iskolai csoportokban is jöttek sokan nevelőikkel közülük.

Szóljon hozzá!