ZETApress

hírportál

Szilvi kapja Szilviától

Agárdi SzilviaDecember 11-én, szerdán este 19 órakor a Pozsonyi úti Kárászy Szalonban kerül sor a 2013. évi Aranyharang-díj átadására. Az idei nívódíjas Agárdi Szilvia énekesnő, a The Voice felfedezettje lesz. A díjazottat Kárászy Szilvia, az est háziasszonya mutatja be ? tudtuk meg Glósz Zsuzsannától.

Az Aranyharang-díjat, avagy a szeretet díját Kárászy Szilvia zongoraművész alapította 2001-ben. Olyan vak és gyengén látó gyerekek és felnőttek nyerhetik el, akik valamilyen kiemelkedő szakmai, vagy emberi tettet vittek véghez. A díj jelentőségét leginkább a vele együtt járó megbecsülés és szeretet adja, valamint az a bátorítás, amelyben nemcsak a díjazottak osztozhatnak. A díj hozzájárulhat ahhoz is, hogy a hasonló problémákkal küzdők higgyenek abban, hogy teljes értékű emberként élhetnek a társadalomban, s teljesítményükkel kivívhatják a többi ember figyelmét és tiszteletét. A díjazottak történetei a látóknak is üzennek: kitartással, az élet és embertársaink szeretetével nemcsak a nehézségeket küzdhetjük le, de különlegeset, maradandót is alkothatunk.

Az Aranyharang-díj 2004. évi díjazottjai, nívódíj: Érdi Tamás zongoraművész. További díjazottak gyermek kategóriában: Geszti Eszter ? zene, Lengyel Zsófi ? sport. Felnőtt kategóriában: Legeza Ilona ? Hangos könyvtár vakok számára. Parti Boglárka ? Humánus cselekedet ? aki sorstársainak és azok családtagjainak segít elfogadni a fogyatékosságot, és megtanulni a fogyatékossággal együtt élni.

Az Aranyharang-díj 2005. évi díjazottjai, nívódíj: Göllesz Zoltán ? a Nádor programiroda vezetője. További díjazottak: Szluka Lídia ? ének, Barkó Tamás ? hárfa. Az Aranyharang-díj 2006. évi díjazottja, nívódíj: a 15 éves Ungária zongoranégyes.

Az Aranyharang-díj 2007. évi díjazottjai, nívódíj : Reményik László ? író. Díj: Jánoki Márió ? előadóművész. Az Aranyharang-díj 2008. évi díjazottja, nívódíj: Ézsiás László ? előadóművész-színész. Az Aranyharang-díj 2009. évi díjazottja, nívódíj: Szabó Andris ? énekes, mesemondó.

Az Aranyharang-díj 2010. évi díjazottja, nívódíj: Márkus Norbert jazz zongorista-művésztanár. Az Aranyharang-díj 2011. évi díjazottja, nívódíj: Jánoki Márió zongorista, előadóművész. Az Aranyharang-díj 2012. évi díjazottja, nívódíj: Csányi Márton zongoraművész.

A díjak eddig a Budapesti Karácsonyi Harangjáték Hangverseny végén, ünnepélyes keretek között kerültek átadásra, többek között a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Roosevelt téri Dísztermében, a Vigadó Hangversenytermében és a MŰPA Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. A holnap esti díjátadáson Karácsonyi Koncerttel köszöntik, frissítő italokkal és karácsonyi falatokkal várják a Kárászy Szalon vendégeit.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Névnap Szilviánál | ZETApress

Szóljon hozzá!