ZETApress

hírportál

Vonósrekord készül Budán

Szombati rekordkísérletCsak zenélni, mindig csak zenélni. Rekordkísérletben Szenthelyi Miklós hegedűművész: 4 koncert, 10 óra. Kísérje Ön is végig a Magyar és Guinnes Rekord megdöntését! Kezdete: november 16-a, szombat 12 óra. Helyszín a Jagelló utcai Budapesti Kongresszusi Központ ? tudatta Szabó Erika cégvezető, Stirring Kft.

A rekorddöntés előkészületeiről egy hónapja már beszámoltunk a Hilton hotelbeli sajtóbeszélgetés után. Ahogy minden évben, idén is csodás dallamok zendülnek fel a BKK falai között. A Magyar Virtuózok Kamarazenekar, Szenthelyi Miklós hegedűművész egy 10 órás rekordot szeretne felállítani. A Magyar Virtuózok Kamarazenekart 1988-ban alapította Szenthelyi Miklós Hegedűművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, a főiskolán végzett fiatal tehetséges tanítványaiból.

Megalakulásuktól kezdve igen sikeres külföldi pályafutást mondhat magáénak az együttes. 1989-ben vendégszereplésre utazott Dél-Koreába, melyet azonnali visszahívás követett, majd a következő évben sor került első turnéjára Japánban is. 1990-ben az amszterdami Concertgebouw Nagytermében mutatkoztak be, és az ottani siker és pozitív kritikák eredményeképpen a következő években számos vendégszereplésre került sor, Olaszország, Ausztria, Németország, Spanyolország, Portugália, Franciaország, Törökország, Dél-Korea és Japán legjelentősebb koncerttermeiben. Így a zene kedvelők profi, híres és világszerte elismert művészek kezeiből és hangszereiktől hallgathatják a gyönyörű hangokat.

Szóljon hozzá!