ZETApress

hírportál

Vujicic prédikál

nickA kéz és láb nélkül született motivációs tréner és prédikátor először tart előadásokat Magyarországra! Megérkezett hazánkba Nick Vujicic, aki április 19-20-án, péntek-szombaton Budapesten, Pécsett és Debrecenben tart előadásokat összesen közel húszezer ember előtt – tudtuk meg a ma déli sajtótájékoztatón, a Gresham Palace Széchenyi-termében.

A kéz és láb nélkül született világhírű prédikátor és motivációs tréner a Nem Adom Fel Alapítvány meghívására először érkezett Magyarországra. Nick Vujicic 17 éves kora óta tart előadásokat a világ szinte valamennyi országában, mellyel célja, hogy küzdeni tudásra tanítsa az embereket, illetve megerősítse őket abban, hogy ne adják fel álmaikat. Nick Vujicic magyarországi látogatása a Nem Adom Fel Alapítvány, az Ez az a Nap! Szervezőiroda és a Szeretet a Válasz Közhasznú Egyesület közös szervezésében valósul meg. Jegyek még a budapesti délutáni, a debreceni és pécsi előadásra korlátozott számban kaphatók!

A nemadomfel lelkület igazi nagykövete Magyarországra érkezett, hogy első ízben tartson előadásokat hazánkba, így a fővárosban, Pécsett és Debrecenben péntek-szombaton. Az előadások különlegessége, hogy a bevételt a szervezők jótékony célra fordítják: a cél egy olyan referencia értékű lakóotthon létrehozása fogyatékos emberek számára, amely biztosítja számukra az önálló életvezetés lehetőségét és modem környezetvédelmi technológiákat felhasználva passzívházként tud működni. E technológiával megépülő lakóotthon létrehozásával az első passzívház közintézmény kezdené meg működését Magyarországon. Azért is egyedülálló ez a kezdeményezés, mert egy lakóotthon esetében nemcsak az építkezés kerül sokba, hanem az intézmény fenntartása, rezsije is, amely a passzívház technológiával minimálisra csökkenthető.

Nick Vujicic előadásai mellett különleges zenei csemegék is várják az érdeklődőket, hiszen a tréner és prédikátor felvezetéseként fellép a Nem Adom Fel Alapítvány kezdeményezésére még az év elején megalapított gospel kórus, mely a világon az első sérültekből álló énekkarként kezdte meg működését Bolyki Balázs vezetésével Never Give Up Gospel néven. Ugyancsak fellép a már sokak számára jól ismert, szintén sérült fiatalokból álló Nemadomfel Együttes is, illetve a népszerű angol dicsőítő rockzenész Noel Richards és a hazai keresztény könnyűzene egyik klasszikusának számító Pintér Béla, továbbá Bolyki Balázs saját alapítású zenekara a Bolyki Soul and Gospel is. Nick Vujicic Budapesten holnap délelőtt 10, délután 15 és 19 órától, szombaton Pécsett délelőtt 10, Debrecenben pedig este 19 órától tart előadásokat. Jegyek még korlátozott számban igényelhetők. Jegyinformációk idekattintva kaphatók.

Te döntesz!

Hozleiter Fanny Mosolyka, a sajtótájékoztató moderátora: kevés dolgot tudok pillanatok alatt megváltoztatni, de egyet bármikor, a hozzáállásomat. Állandóan a kezemben van a lehetőség, hogy döntsék. Feladom vagy megcsinálom. Sírok vagy nevetek. Depressziós leszek, vagy megoldást találok. Pánikba esem, vagy a lehetőségeimre koncentrálok. És azt hiszem Nick is így látja az életet, ezért is vagyok nagyon boldog, hogy találkozunk és a szervezők rám gondoltak.

Üzenetei mindannyiunkat megérintették

Yves Giacometti, a Four Seasons Hotel Gresham Palace ügyvezető igazgatója: megtiszteltetés számunkra, hogy Nicket körünkben üdvözölhettük és személyesen is találkozhattunk vele. Csodálattal hallgattuk előadását, ahogy saját példáján keresztül mutat utat korlátaink ledöntéséhez. Üzenetei mindannyiunkat megérintettek. Szállodánkon belül kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a hotel dolgozói és vendégei önkéntes munkával és felajánlásaikkal javítsanak a helyi közösségek életkörülményein. Bízunk benne, hogy Nick jótékonysági előadásainak köszönhetően minél hamarabb felépülhet a speciális lakóotthon a sérült fiatalok számára.

A nemadomfel lelkületre mindenkinek szüksége van Magyarországon!

Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány kerekesszékes szóvivője: Nick egész eddigi élete példa arra, hogy karok és lábak nélkül is lehet boldog és értelmes életet élni, sérült emberként is lehet életcélokat találni, s azokat megvalósítani. Megmutatja mindannyiunknak, hogy noha testi fogyatékossággal él, még sincs akadály az ő életében. Ez az a hozzáállás, amelyet a Nem Adom Fel Alapítvány is zászlajára tűzött, s amely ebben az évben Nick Vujicic előadásainak köszönhetően még több magyar emberhez jut el, legyen sérült vagy ép. Nekünk – sérült embereknek – különösen fontos, hogy megmutassuk, képesek vagyunk értékteremtő munkára, tevékenységre, ahogy Nick is írja az egyik könyvében: Miközben azon sopánkodunk, hogy mi hiányzik az életünkből, hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, amink van. Hisszük, hogy a ?nemadomfel lelkületre? mindenkinek szüksége van Magyarországon.

Mindegyikünknek szüksége van bátorításra!

Nick Vujicic: Nem vagyok egy szuperhős, küldetésem az, hogy inspiráljam az embereket és erőt adjak nekik. Nekem is, sőt mindegyikünknek szüksége van bátorításra, viszont ehhez az kell, hogy motiváljuk egymást, mindennek ez az alapja. Eddig 44 országban jártam, és nagyon örülök, hogy most Magyarországra jöhettem, hiszen egy ilyen látogatás még jobban erősíti közép-kelet európai gyökereimet is. Sőt, gyerekkoromban magyar gyerekek is voltak körülöttem és a csapatomban is vannak magyar származású emberek. Fontos számomra és valószínű minden ember számára, hogy van valamink, amit mi tudunk megosztani másokkal. A ?nemadomfel gondolatkör? nem rólam szól, hanem értéket rejt magában, utat mutat mindenki számára.

Nincs az a lehetetlen élethelyzet, melyből nincs kiút!

Kollinger Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány kéz és láb nélkül született tapasztalati szakértője: példaértékű számomra Nick Vujicic, hiszen megerősít engem abban a feladatomban, hogy Magyarországon én is példát mutassak sérült embertáraimnak, és bizonyítsam számukra, hogy nincs az a lehetetlen élethelyzet, melyből ne lenne kiút. Ez számomra Nick Vujicic legfontosabb üzenete. Különösen kiemelkedő akkor, amikor egy olyan lakóotthont szeretnénk felépíteni és üzemeltetni, melyben a lakóknak fontos szerepük és feladatuk lesz a ház működésében. Kell, hogy higgyünk és bízzunk magunkban, lássuk a céljainkat és megtaláljuk a saját utunkat. Én ebben kívánok segítségére lenni embertársainknak.

A legnagyobb nehézségek ellenére is lehet teljes életet élni!

Antalffy Edina, a Szeretet a Válasz Közhasznú Egyesület képviselője: a Szeretet a Válasz Közhasznú Egyesület tevékenysége több mint 20 éves önkéntes munkára épül. A szervezet Magyarország legszegényebb régióiban dolgozik a hátrányos helyzetű gyerekek, családok, idősek és rászoruló emberek életminőségének javításán és szemléletük formálásán. Munkánk során évek óta használjuk Nick Vujicic példáját, hogy a legnagyobb nehézségek ellenére is lehet teljes életet élni. Több éve dolgozunk azon, hogy Nick Vujicic Magyarországra látogasson, nagy öröm számunkra, hogy ez most egy közös együttműködés keretében megvalósulhat és részt vehetünk a hazai események szervezésében.

Remény és példa minden ember számára

László Viktor, az Ez az a nap Szervezőiroda vezetője: az Ez az a nap-rendezvények több mint egy évtizede a hit, a remény és a szeretet nevében kerülnek megrendezésre. Évente tízezrek kíváncsiak egy jobb és szebb élet lehetőségére rendezvényeink által. Amit adni tudunk, soha nem más, mint az evangélium tiszta üzenete. Ez a valós és igazi remény minden ember számára. Amikor Nick Vujicic-csal találkoztunk, ez az üzenet nála hatványozódott. Kevés embert láttam, aki hitelesebben képviselte volna az örömhírt, mint ő. Mindent megteszünk, hogy minél többen találkozzanak Nickkel, példáját látva felbátorodjanak és megerősödjenek hitükben.

A profi zenei élményen túl, erőt és reményt is képes adni az embereknek

Bolyki Balázs, a Never Give Up Gospel vezetője: amikor a Nem Adom Fel Alapítvány felkért arra, hogy a megalakuló, sérültekből álló gospel kórust vezessem, azonnal igent mondtam. Részben amiatt érdekelt a felkérés, mert az eddig megszerzett tapasztalataimhoz kapcsolódik ez a munka, hiszen a Bolyki Soul and Gospelben is amatőr énekeseket készítettem fel egy erre a célra kifejlesztett impulzív módszeren keresztül a közös éneklésre. Úgy gondolom, hogy nagyon sok olyan tapasztalatot szereztem, amit ide is be tudok és be tudtam építeni. Új kihívásnak is tekintem ezt a lehetőséget, hiszen igen különleges feladat az, hogy hogyan lehet, a különböző fogyatékossági típusba tartozó embereket egy közös egységre ráhangolni, az egységet közösen átélni és megélni, amit egy kórus jelent. Hiszek abban, hogy tényleg a világon egyedülálló produkció alakulhat ki ebből, ami a profi zenei élményen túl, erőt és reményt is képes adni az embereknek.

Észak-Koreában is prédikálnia kellene!

Szenczi Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat vezetője pár napja érkezett haza Észak-Koreából, s elmondta, hogy egy ma esti zártkörű rendezvényen Nick Vujicic kétszáz vendégüknek prédikál, de Észak-Koreába is szeretné elvinni őt. A sajtótájékoztató zárásaként néhány kérdést is engedélyezett moderátorunk, s a válaszok mindegyikre úgy szóltak, hogy higgyünk Istenben és szeressük egymást! Ha így élünk, már a Földön is boldogok leszünk, s elnyerjük a Mennyországban az örök életet!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Nick a Jégpalotában | ZETApress

Szóljon hozzá!