ZETApress

hírportál

Szülinapi meglepi

Geszti Péter az idei év első VIVA Comet győztese! Az előadó-zenei producer kapja 2011-ben A Magyar Könnyűzenéért VIVA Comet-díjat ? tudtuk meg a szülinapi sajtótájékoztatón. A fotók Lantai József felvételei.

Június 10-én a VIVA Comet Gálán hatodik alkalommal adják át A Magyar Könnyűzenéért Comet Gömböt. A díjat minden évben egy olyan előadó vagy együttes kapja meg, aki legalább 10 éve van a pályán, és kiemelkedően sokat tett az igényes hazai könnyűzenéért. A VIVA 2011-ben Geszti Péternek ítélte oda a megtisztelő díjat, amelyet eddig olyan ikonok kaptak meg, mint például az EDDA, Ákos vagy a Neoton Família.

Geszti Péter a 80-as években tűnt fel az Első Emelet dalszövegírójaként, majd 1992-ben a Rapülők zenekar élén robbant be a magyar könnyűzenei életbe. A magyar nyelv rejtett kincseivel játszó szövegek a zenekarnak két platinalemezt és számtalan díjat hoztak, 1994-ben azonban a csapattagok úgy döntöttek, a csúcson abbahagyják. Azóta csupán egyszer, 2006-ban törték meg a csendet, amikor dupla teltházas koncerttel köszönték meg a rajongók kitartó szeretetét az idei VIVA Comet Gálának is helyt adó Papp László Budapest Sportarénában.

Geszti Péter ezután egy immár klasszikus színházi előadás társalkotójaként dolgozott, mint szövegíró: a Dzsungel könyve című musical több mint 15 éve fut töretlen sikerrel, és vált több generáció kedvenc színházi előadásává.

A népszerű zenei producer, előadó és szövegíró a ?90-es évek végén Dés Lászlóval hozta létre új formációját. A Behumi Dóri, Kozma Orsi és Váczi Eszter hölgytrióval felálló JAZZ+AZ új színfoltot hozott a magyar könnyűzenébe, és az ezredfordulón a Megint hétfő, a Ma jól vagyok, és a Mit tehet a sejt? ? szólt minden hangszóróból.

Geszti Péter azonban a két legendás zenekar és több tucat nagy sikerű sláger után sem pihent meg: 2005-ben megírta az azóta ikonikussá vált Magyarország című dal szövegét Oláh Ibolyának, idén pedig az ő sorait énekelte Wolf Kati az Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalszerzés mellett tavasszal a zenei legenda új formációval rukkol elő Gringó Sztár néven.

Az idei első VIVA Comet-díj győztese május 9-én, hétfőn ünnepelte születésnapját, ezért munkatársai és kedvenc énekesnői meglepetés-produkcióval köszöntötték fel. Szulák Andrea, Oláh Ibolya, Rúzsa Magdi és Zséda egy különleges Geszti Medley-vel lepte meg a zenei polihisztort, Wolf Kati pedig videó-üzenetben küldte el jókívánságait Düsseldorfból.

A VIVA Comet díj meghatározó jelentőségű a magyar popkultúra világában, értékrend és értéktrend. Évek óta jól épített márka, amely pontosan tükrözi a fiatalok divatérzékenységét is. Nagyon örülök, hogy díjazott leszek, mert egyáltalán nem számítottam rá, igaz, nagyon elfoglal új zenekarom, a Gringo Sztár dalainak megírása. El is gondolkoztatott, hogy miért most kapom? Három dolog lehetséges. Egy: hasonlítok az igazolványképemre, és a VIVA azt gondolta, dobjuk meg egy díjjal, mielőtt nyugdíjas otthonba költözik… Kettő: Tévedés történt, és összekevertek Gesztesi Karcsival. Három: …a harmadik nem jut eszembe (((-: ? köszönte meg a maga vicces-ironikus stílusában Geszti Péter az elismerést, akit különleges produkcióval köszöntöttek tisztelői a díj hivatalos bejelentésén.

Gőzerővel folyik 11. VIVA Comet Gála szervezése, amely június 10-én minden eddiginél látványosabb díjátadót ígér a Papp László Budapest Sportarénában. A mozgalmas show-n hazánk legnépszerűbb sztárjai lépnek fel, akik egytől-egyig különleges előadással készülnek a nagy napra.

Soha nem látott extrém show-k a VIVA Cometen, hazánk legnépszerűbb sztárjai különleges előadásokkal készülnek a gálára. Lola megmutatja szexis oldalát, Fluor szmokingot húz és egy szál mikrofonnal kápráztatja el a közönséget, SP pedig extrém show-val készül a 11. VIVA Comet gálára, az év leggrandiózusabb zenei díjátadójára. Lola, aki az este végén akár A legjobb női előadónak járó díjat is hazaviheti, kibújik kislányos imidzséből, és a színpadon mutatja meg vadítóan szexi, nőies arcát. Fluor szintén új oldaláról mutatkozik be a gálán: a laza, sportszerkós srác helyett elegáns úriemberként lép fel kultikussá vált slágere, a Mizu egy különleges feldolgozásával. Az este másik nagy durranása SP fellépése lesz: a háromszoros Comet-győztes előadó a tőle megszokott extrém show-val táncoltatja majd meg a közönséget.

A díjátadón olyan további sztárok soha nem látott produkcióit láthatjuk majd, mint az AFC, Barbee, Düki, Király Viktor, Vastag Tamás, Tóth Gabi, Varga Viktor, Adri, Brasch Bence, a Compact Disco, a Children Of Distance, a Bad Boyz, Keri, az Ultrapop, a BNF és MM. A fellépők listájának azonban itt még nincs vége: az idei Magyar Könnyűzenéért VIVA Comet-díjas Geszti Péter legújabb együttese, a Gringo Sztár itt adja majd elő először élőben új slágerét. Az elmúlt évekből kiindulva az idei Cometen is számíthatunk további különleges meglepetésekre!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Afrikáért licitálhatunk | ZETApress

Szóljon hozzá!