ZETApress

hírportál

Tolkien a Corvinban

A Magyar Tolkien Társaság a XX. század egyik legnagyobb írója, az utolérhetetlen mítoszteremtő és nyelvész életműve előtt tisztelegve 2013. január 5-én, szombaton J. R. R. Tolkien 121. születésnapján a Corvin Budapest Filmpalotában nagyszabású rendezvényt szervez ? tudtuk meg Tóth Judittól, a Budapest Film marketingesétől.

Az eseménynek különös jelentőséget kölcsönöz, hogy az kapcsolódik A hobbit című műből készülő filmtrilógia első részének bemutatójához, melynek sajtóvetítéséről pénteken beszámoltunk. Most egyszerre lehet megnézni a legújabb filmadaptációt, és elmerülni a Középfölde világát felidéző gazdag programokban.

A Tolkien Nap kiegészítéseként, felvezetéseként szervezik meg az előzetes promóciós rendezvényeket, amelyek közvetlenül A hobbit: Váratlan utazás című film bemutatójához kötődnek. A hivatalos premieren és a december 22-29-i hétvégeken kiállítással, jelmezesek felvonulásával és a vetítések előtt, a közös tereken előadható pár perces kedvcsináló programokkal (ének, tánc) fokozzák a film élményét. Bővebbet idekattintva olvashatunk.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Magyarok Hobbit-háttérben | ZETApress

Szóljon hozzá!