ZETApress

hírportál

Nosztalgia DVD-n

Megjelent Andrej Tarkovszkij önéletrajzi ihletésű műve, a várva-várt Nosztalgia című film DVD-n. A kiadvány részeként a 2. DVD-n interjú az alkotókkal és a film készítéséről forgatott dokumentumfilm, az Úton látható.

A Nosztalgia című alkotás hiánypótló Magyarországon, hiszen ez a Tarkovszkij film eddig még nem volt kapható hazánkban VHS-en sem. A gyönyörű képi- és hangvilág segítségével bepillantást nyerhetünk a nagy alkotó lelkébe. Andrej Tarkovszkij: Nosztalgiája a filmművészet rajongói számára felejthetetlen élményt nyújtó, lenyűgöző és értékes képköltemény. Nem véletlen, hogy sokan a filmtörténelem egyik legfontosabb alkotásának tartják. Gorcsakov, a költő maga mögött hagyja Oroszországot, és Észak-ltáliában egy orosz zeneszerző nyomdokain jár.

Monográfiájához gyűjt emléknyomokat, miközben megérinti a középkor hitvilága, a fedetlen romtemplom. Önmaga kétségei és a gyönyörű Eugénia hitetlensége miatt gyötrődik. A Nosztalgia egyfelől elszakadás attól a parttól, ahol egységben voltunk a világgal, ahol otthon éreztük magunkat, másfelől megérkezés a túlsó partra, ahol már csak úgy érhetjük el az egységet, hogy lemondunk a régiről. A régi és új világ együttléte bennünk a legfájdalmasabb.

A díszdobozos kiadvány részeként egy 8 oldalas kísérőfüzet ad lehetőséget a történet hátterének megismerésére. A film megrendelhető az Etalon Film Kiadó web-áruházában ? tudtuk meg a tegnap esti bemutatón a Nyugati téri Alexandra Könyvesház Panoráma termében. Házigazda Perlaki Tamás filmesztéta és Dr. Torgyán Atilla, a Kiadó ügyvezető igazgatója volt.

Etalon Film Kiadó Kft.

A Kiadó célja az egyetemes értékek terjesztése. Könyv- és DVD kiadványainkkal szeretnénk minél több helyre eljuttatni értékes filmművészeti alkotásokat, meghatóan szép élettörténeteket és különleges dokumentumfilmeket. Az elmúlt 4 évben több mint 100 kiadvánnyal jelent meg a hazai piacon. A DVD filmeken kívül 10 könyvet, 11 díszdobozos kiadványt tettek elérhetővé a nagyközönség számára.

A Kiadó indította el többek között a Sugárzó Életek című példamutató emberek életét népszerűsítő sorozatot, kiadta Zeffirelli: Názáreti Jézusának teljes változatát, Kawalerowicz: Quo Vadis-át, valamint Pasolini: Máté evangéliumát. Az Etalon Kiadó igényesen válogatott spirituális és vallási témájú filmeket adott ki ? hiányt pótolva ezzel a magyar piacon.

Kiadásra kerülő filmjeiket és könyveiket erkölcsi és művészeti szempontok alapján gondosan választották ki. Céljuk, hogy értéket terjesszenek, ezért a kedves vásárlók a nagyobb könyváruházakban, online könyv- és DVD-boltokban is megtalálhatják, és web-áruházukban kedvezményes áron meg is vásárolhatják kiadványaikat.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Tarkovszkij visszatér | ZETApress

Szóljon hozzá!