ZETApress

hírportál

Tarkovszkij visszatér

Az Etalon Film 2012 őszi DVD kínálatában megtalálhatók a kiadóra jellemző vallási témájú filmek és régóta várt, örök-érvényű film-klasszikusok is, különleges kiadásokban. Szeptemberben folytatódik a Biblia gyermekeknek-sorozat, illetve érkezik a mozikban nyáron nagy sikerre futó Fatima ? A 13. napon.

A Koldus és királyfi 1978-as feldolgozása igazi sztárszereposztással készült, hiszen feltűnik benne Oliver Reed (Gladiátor), Ernest Borgnine (Piszkos tizenkettő), Raquel Welch (Egymillió évvel időszámításunk előtt) és még számos színészlegenda Rex Harrisontól George C. Scottig ? tudtuk meg Schwetz Ferenctől.

Októberben egy egyedülálló kiadvánnyal jelentkezünk, hiszen végre sikerült megszereznünk a legendás orosz rendező, Andrej Tarkovszkij összes filmjének kiadási jogát, így végre hozzáférhetővé válik akár egy díszdobozban, akár külön-külön a teljes Tarkovszkij-életmű, csupa különleges, eddig nem látott extrákkal, kisfilmekkel kiegészítve. Tarkovszkij: Nosztalgiáját már bemutattuk tavaly áprilisban, novemberben pedig elindítjuk Művész filmklub sorozatunkat, melynek keretén belül olyan film-klasszikusok hiánypótló megjelenése várható első körben, mint a Biciklitolvajok, Az éjszaka, az Oidipusz király, a Kaland és a Róma nyílt város.

1 hozzászólás

  1. 2012. december 10-én, hétfőn este 19 órakor Mátyás Péter filmesztéta beszélget az Etalon Film Kiadó vezetőjével a most megjelent Tarkovszkij díszdobozról, a rendezőről és a DVD gyűjtemény különlegességeiről a Nyugati téri Alexandra Pódiumon.