ZETApress

hírportál

Franciák az Urániában

Délelőtt az Uránia Filmszínházban ismertették a Frankofon Filmnapok eseményeit. A közönség február 24-e és március 3-a között 3 helyszínen, az Urániában, az Örökmozgóban és a Francia Intézetben 15 filmet tekinthet meg ? tudatta Bartalis László, Magister Press.

A filmek között több premier előtti vetítés is lesz. Julien Couzy, a Francia Intézet igazgatója elmondta: a budapesti frankofón nagykövetségek ajánlásait vették figyelembe. Az azonos nyelvet beszélő országok kulturális különbözőségeit akarják bemutatni. Nyolc ország, amelyben azonos nyelvet beszélnek. Utoljára 2009-ben voltak nálunk francia filmnapok, ez annak az eseménynek mintegy meghosszabbított folytatása lesz.

Rosemonde Roussey, a Francia Intézet audiovizuális referense elmondása szerint a konzulátusok szakmai ajánlásai voltak a meghatározóak. A bemutatásra kerülő filmek közül A gyermekeim apja, Benda Bilili, a Nem beszélek zöldségeket címűeket a magyar mozikban is viszontláthatja a közönség.

A Frankofon Filmnapok bemutatója alatt három rendezővel találkozhatunk: Jean Becker (Nem beszélek zöldségeket), Marc Fitoussy (Copacabana), Souheil Ben Barka (Mogador szerelmesei). A Buena Vista Social Club zenés dokumentumfilmje is szerepel a műsoron, ők egyébként élőben is fellépnek. A közönségnek a film megértésében segít a magyar feliratozás, vagy hangalámondás.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Nem beszéltek zöldségeket! | ZETApress

Szóljon hozzá!