ZETApress

hírportál

Szellemes díszbemutató

Vastaps fogadta a februárban határátlépő Zimmer Feri2-t a tegnapi díszbemutatón az Aréna Plázában. Reviczky Gábor játéka levett mindenkit a lábáról! ? kaptuk a hírt Szőnyi Szandra fotóival Dancsok Reginától.

Hatalmas tömeg és óriási érdeklődés övezte a Zimmer Feri2 díszbemutatóját, a tizenkét évvel ezelőtti kultfilm folytatását. A bemutatóra az alkotók egy része is kíváncsian érkezett, ugyanis most először láthatta a kész alkotást. A művészeket a több száz vendég vastapssal fogadta, a premiert követő fogadáson pedig illusztris vendégek gratuláltak nekik.

Hatalmas várakozás előzte meg Tímár Péter legendás filmjének második részét, ennek megfelelően a Zimmer Feri2 díszbemutatóján egy gombostűt sem lehetett leejteni. Az alkotókon és művészeken kívül számtalan szakmabeli híresség képviseltette magát. Jelen volt Andy Vajna és Csupó Gábor, akik rövid magyarországi tartózkodásukat használták ki arra, hogy megtekintsék a filmet. De Sas Tamás és az Abigél című nagyjátékfilmet rendező Bánfalvy Ági is kíváncsiak voltak a vígjátékra.

Bagi Iván, Zimány Linda, Héder Barna és Hajas László kedvesével érkezett, míg Nagy Feró családjával látogatott el a premierre. Fodor Zsóka, Hujber Ferenc, Dombóvári Vanda és Ádok Zoli egyedül jöttek el, ám mindenkivel kedélyesen fotózkodtak. A Zimmer Feri első részének szereplői ? Reviczky Gábor, Pogány Judit, Kovács Vanda és Növényi Norbert ?, az új szereplők ? Molnár Piroska, Schell Judit, Murányi Tünde, Kálloy Molnár Péter, Dolmány Attila, a két bájos gyerekszereplő, Kálomista Anna és Csukás Marci ?, valamint a kultfilm különleges, felezős technikájáról ismert rendezője, Tímár Péter és az alkotás producere, Kálomista Gábor zsúfolásig megtelt termekben hajoltak meg a közönség előtt.

A film szereplői közül egyedül Szarvas József nem tudott részt venni a díszbemutatón színházi elfoglaltsága miatt. Az alkotók közül sokan olyan kíváncsian várták a filmet, mint a közönség, ugyanis most láthatták ők is először a kész filmet. A késő éjszakába nyúló kellemes hangulatú állófogadáson a vendégek személyesen gratuláltak az alkotóknak, különösen a Fikász család fejét megformáló Reviczky Gábornak, aki a közmegítélés szerint élete legkimagaslóbb teljesítményét nyújtotta a filmben.

Tanúbizonyságot nyert Tímár Péter korábbi, a forgatáson hangoztatott véleménye, mely szerint a színészóriás most van pályája csúcsán, mostanra forrt ki igazán és mesterien érzi, meddig mehet el a groteszk irányába játékával és mimikájával. A tizenkét évvel ezelőtti film második része vélhetően hatalmas sikert arat a magyar film kedvelői körében. A Zimmer Feri2 holnaptól látható a magyar mozikban.

S miért hagyatkozik tudósításra a személyes beszámoló helyett a főszerkesztő? Mert a sok-sok előzetes híradásunk ellenére portálunkat elfelejtették meghívni! Ma délután tudtuk meg, hogy a szokásos lejmoló banda a vetítést követően hívás nélkül is megjelent a fogadáson. Ahhoz már csak pofa kellett!

Szóljon hozzá!