ZETApress

hírportál

Csókolj még a Puskinban

Budapesten a Basilicata coast to coast című olasz film. Ma este 20 órakor Rocco Papaleo filmjével folytatódik a MittelCinemaFest 2010 ? VIII. Közép-Európai Olasz Filmfesztivál a Puskin moziban.

Rocco Papaleonak, aki hazájában ismert színész, a Basilicata coast to coast az első rendezése. A film, amely elnyerte mind a kritikusok, mind a nézők tetszését, egyfajta tisztelgés Papaleo szülőföldje, a dél-olasz Basilicata tartomány előtt.

A parádés szereposztásból a magyar közönség számára is ismerős Alessandro Gassmann és Giovanna Mezzogiorno (legutóbb múlt szombaton láthattuk őket két Özpetek filmben). A film a négy férfiból álló amatőr zenekar Tirrén-tengertől Jón-tengerig tartó, Basilicatát átszelő utazásának kalandjait és kellemetlenségeit meséli el. A Basilicata coast to coast fontos eleme a zene, amely nagyban hozzájárul a film kellemes hangulatához.

Muccino, Veronesi és Verdone filmekkel folytatódik holnap a MittelCinemaFest 2010, melyen a hétvégén a szokásos esti előadásokon kívül délutáni vetítések is lesznek. Szombaton 17:30-kor a hazánkban is ismert rendező, Gabriele Muccino legújabb filmje, a Csókolj még! ? lesz műsoron. Kilenc év elteltével viszontlátjuk a nagy sikerű Az utolsó csók című film szereplőit, hogy megtudjuk, miként alakult az élete az egykor álmokkal és reményekkel teli harmincasoknak, és hogy immár negyvenfelé miként boldogulnak szívügyeikkel. A film címadó dalát a magyar fiatalok körében is népszerű Jovanotti énekli, akit a szakma a legjobb szerzői dalnak járó David di Donatello-díjjal jutalmazott.

Szombat este 20 órakor Szülők és gyerekek: használat előtt felrázandó címmel egy szellemes komédiát láthatunk Giovanni Veronesi rendezésében. A Szerelmi kézikönyv 1-2, valamint az Italians című, az elmúlt években nagy sikert aratott filmek után Veronesi most a szülők és gyermekeik közötti konfliktusok örök témáját dolgozta fel.

November 7-én vasárnap a színész-rendező Carlo Verdone két filmjét tekintheti meg a nagyközönség. Délután 17:30-kor a régi olasz komédia hagyományait felelevenítő Legjobb ellenségem című 2006-ban forgatott fergeteges vígjáték kerül vetítésre.

Az esti előadás alkalmával 20 órakor az idén készült Én, ők és Lara című filmet láthatja a magyar közönség. Ebben a történetben Verdone egy lelki válságban szenvedő misszionáriust alakít, aki családja körében keres vigasztalódást, ám a családban meghökkentő dolgok történnek. A filmeket olasz nyelven, magyar szinkrontolmácsolással vetítik, és az Én, ők és Lara című alkotás kivételével a filmekhez angol felirat is tartozik.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Rubini és Virzi a Puskinban | ZETApress

Szóljon hozzá!