ZETApress

hírportál

Példamutató sztárok

Rengeteg híresség vált zöld harcossá az elmúlt évek alatt. A Jonas Brothers és Demi Lovato, a Rocktábor 2 főszereplői azonban nem divatból, hanem szívből teszik mindezt és most megosztják a legtutibb zöld tippjeiket velünk, amelyekkel segíthetünk megmenteni a bolygónkat.

A Jonas Tesók és Demi Lovato példát mutatnak. Megjelent a környezetvédelmi útmutatójuk a Rocktábor 2 jegyében. Első ötletük: Használj kevesebb vizet, ne pazarold!

Joe Jonas: Demivel felénekeltünk egy dalt, aminek az a címe, hogy Make A Wave, vagyis kelts hullámot, és ez abszolút a környezetvédelemről szól. Az óceánról énekelünk, és arról, hogyan tarthatjuk tisztán. Ez a téma igazán a szívügyünk. Egy másik módja a környezettudatosságnak az, ha nem pazaroljuk a vizet. Ne folyasd a vizet, amíg mosod a fogad! Zárd el a csapot, és takarékoskodj a vízzel. Tegyél meg mindent, amit csak tudsz, a környezetedért!

Második ötletük: Hasznosíts újra!

Nick Jonas: Szerintem nagyon fontos, hogy támogassuk a zöld kezdeményezéseket. Hogy én milyen zöld dolgokat csinálok otthon? Újrahasznosítok mindent, amit csak lehet. Anyu állandóan rágja a fülemet, hogy gyűjtsem szelektíven a konzervdobozokat, szóval ebben már nagyon jó vagyok. Nézd meg, mit hova dobsz, a papír és a konzervdoboz ne a kukában landoljon, hanem a szelektív gyűjtőben!

Harmadik tanács: Kapcsold le a villanyokat!

Kevin Jonas: Ha összefogunk, akkor tényleg tehetünk valamit a bolygó megmentéséért. Kapcsold le a világítást, ha kimész a szobából! Minek a fény, ha úgysem van bent? Kapcsold le a lámpát, és spórolj az energiával! Gondolj csak bele, mennyi energiát pazarolsz el otthon és a suliban ? tegyél ellene! Tegyél meg minden tőled telhetőt, hogy olyan zöld legyél, amennyire csak tudsz.

Végül, de nem utolsó sorban: Biciklizz!

Demi Lovato: Nagyon szeretek a húgommal nagyokat biciklizni, és ezzel még energiát is spórolok. Nem kell mindenhová autóval menni, főleg, ha csak pár saroknyira mész. Ha szeretnél te is energiát spórolni, kérd meg a szüleidet, hogy fogjanak össze a többi szülővel, és fuvarozzák egymás gyerekeit suliba, telekocsi rendszerben. Akik közel laknak egymáshoz, mehetnek egy autóval suliba, ahelyett, hogy mindenki a sajátjával menne. Ez is egy remek módja a környezetvédelemnek!

A Rocktábor 2 fiatal sztárjai így igyekeznek óvni a természetet. Csatlakozz hozzájuk, így Te is tehetsz valamit a Földért! A film szeptember 18-án, szombaton, 10-kor debütál a Disney Csatornán ? tudtuk meg Ollé Ágnestől.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Szerdán megrengett New York City | ZETApress

Szóljon hozzá!