ZETApress

hírportál

Ismersz példaképeket?

A Jószolgálat-díj, a példaértékű cselekedetek elismerése újra várja a jelöléseket! Belvárosi kiállítással megnyílt a Jószolgálat-díj 2018/19-es évada a jótékonyság világnapján. A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány újra várja a szociális munkásokra, önkéntes segítőkre, szervezetekre és közösségekre november 30-án péntekig a jelöléseket.

A díj a szociális munkát és a rászorulók iránti felelősségvállalás fontosságát kívánja népszerűsíteni a belváros szívében kihelyezett fotókiállítással. A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola II. emeleti Dísztermében tartott megnyitón a 2017/18-as év díjazottjaival és pártfogoltjaikkal közösen nyitották meg az új jelölési időszakot, majd a budapesti Március 15-e téren a tevékenységeiket bemutató szabadtéri kiállítást.

Freiherr von Twickel Georg Albert, a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány alapítója és kuratóriumi elnöke a Jószolgálat-díj 2016-as alapításakor olyan elismerést hívott életre, mely édesanyja, Twickel- Zichy Mária Terézia grófnő életművének kíván méltó emléket állítani, aki szociális munkásként vallotta, hogy kötelességünk a rászorulók minden eszközzel való segítése.

A Jószolgálat-díj egyben egy társadalom-érzékenyítő kampány, mely széles körben igyekszik népszerűsíteni a szociális munkát, bemutatva annak mindennapi közegeit és azok nehézségeit, örömeit. Az első két év tapasztalatai, valamint az idei közel hétszáz jelölés jól bizonyítják az elismerés hiánypótló jellegét. A díjazottakat a díj partnerei, a hét nagy magyarországi segélyszervezet képviselőiből álló szakmai zsűri választotta ki.

A 2018/19-es évad nagykövetei: Balla Eszter, színművész és Nyáry Krisztián, kommunikációs szakember, könyvkiadó, irodalomtörténész a civil életükben is elkötelezettek a rászorulók iránti segítségnyújtás iránt. Saját eszközeikkel támogatják és népszerűsítik a díj azon céljait, hogy társadalmunk elé kerüljenek azok a történetek, melyek mindannyiunk számára példát mutatnak a rászorulók iránt való felelősségvállalásról.

Mától lehet jelölni a díj honlapján keresztül változatlanul az öt kategóriában: életműdíj, valamint hivatásszerűen és önkéntesen végzett szociális munka egyéni és szervezeti, közösségi kategóriákban. A jelöléseket idekattintva lehet benyújtani november végéig. A pályázatok értékelése is összhangba kerül a díj céljaival, a szakmai zsűri a hivatásszerűen végzett szociális munka kategóriáiban választ díjazottakat, míg az önkéntes kategóriákban a felterjesztések alapján jövő év májusában online szavazással a közönség választja ki azokat a személyeket és civil közösségeket, akiket érdemesnek ítél a Jószolgálat-díjra.

A 2017/18-as június 1-jei akadémiai díjátadásról idekattintva olvashatunk. A díjazottjairól készített portrékból álló szabadtéri kiállítás mától várja az érdeklődőket a Március 15. téren, majd Veszprém, Győr, Miskolc és Szeged főterein kerül kihelyezésre. Munkájukkal a ma bemutatott A cselekvés díja című 140 oldalas katalógusban is találkozhatunk. A Jószolgálat-díj egy egész éves médiakampányon keresztül betekintést ad a szociális munka különböző területeinek mindennapjaiba, valamint rámutat a tolerancia és cselekvő szeretet fontosságára.

Szóljon hozzá!