ZETApress

hírportál

Ofra Haza emlékére

A Zsidó Művészeti Napok nyitórendezvényeként Galbi ? Ofra Haza életmű kiállítása nyílt meg délután a Paulay Ede utcai Izraeli Kulturális Intézet I. emeletén. Megnyitotta: Rafi Vazane, a tárlat koncepciójának megalkotója és Vered Glickman, az Izraeli Kulturális Intézet igazgatónője.

Ofra Haza (1957?2000) a ?80-as, ?90-es évek izraeli zenei szcénájának egyik legjelentősebb és legkiemelkedőbb alakja, és azon kevés izraeli énekesek egyike volt, akik sikeres nemzetközi karriert futottak be. Halála óta ismertsége nem csökkent és rengetegen szeretik mind a mai napig Izrael szerte. A tárlaton az érdeklődők megismerkedhetnek az énekesnő dalaival, láthatják a róla készült értékes fotókat és festményeket; megnézhetik a róla készült dokumentumfilmet, láthatják az eredeti fellépőruháit, korabeli divatanyagokat és újságcikkeket is olvashatnak.

A megnyitót megtisztelte Yair Haza, Ofra Haza testvére Izraelből. Ünnepi beszédet mondott Yossi Amrani, Izrael Állam budapesti nagykövete. Ofra Haza dalait Juhász Attila zongorakíséretével Náray Erika énekesnő idézte meg, aki két Ofra-dalt adott elő a június 2-ai Uránia Nemzeti filmszínházbeli koncertjéből. A június 10-eig tartó események beharangozója idekattintva olvasható. Fotóink Lantai József felvételei.

Szóljon hozzá!