ZETApress

hírportál

Licitáljunk gyermekrajzokra!

Rost AndreaMárcius 20-án kedden a Pintér Galériában elindul az SE Pető András Kar Konduktív Gyakorló Általános Iskola diákjainak alkotásából rendezett online aukció. A megvásárolni kívánt művekre idekattintva licitálhatunk egy héten át ? tudatta Kubik Elvira.

Az aukción értékesítésre kerülő gyermekképek március 27-én keddig tekinthetők meg a Falk Miksa utca 10-ben (bejárat a Markó utca felől), az értékesítésükből származó bevételek a Semmelweis Egyetem Pető Andás Kar 2018 ? A tehetség éve című tehetséggondozó programját támogatják. Ezt Rost Andrea, a Konduktív Pedagógiai Módszer jószolgálati nagykövete indítja el. A művésznő március 15-én délután az Országház Kupolatermében a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetésében részesült; a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja részére a világ legrangosabb operaszínpadain és koncertpódiumain is páratlanul sikeres, rendkívül gazdag repertoárt magába foglaló művészi pályája elismeréseként.

A Semmelweis Egyetem Pető András Kar Konduktív Gyakorló Iskolájának tanulói mozgássérült és tanulási nehézséggel küzdő, sajátos nevelési igényű gyerekek. Mozgássérültségüknél fogva, az alkotó tevékenységhez, legyen az képzőművészet, zene vagy sport, sok esetben egyéni megoldásmódok, speciális eszközök és módszerek alkalmazására van szükség. A művészet nyelve mégis hatással van fejlődésükre, alkotásaik pedig a környezetre. Az iskolában sokrétű tehetséggondozási program zajlik, ami segíti az alkotás örömének megélését. Eredmények, sikerek, együtt megélt élmények csalnak mosolyokat a gyerekek mindennapjaiba. Ezen motivációs bázis kiaknázásán keresztül, a gyermekek belső tartalékokat mozgósítanak az eredményesség újraélése céljából, ily módon saját fejlődősüknek aktív irányítójává válva.

Az alkotás ? legyen az képzőművészet, zene vagy akár sport ? örömforrás is, mely lehetőség ad a gyermekeknek arra is, hogy önmagát aktív cselekvőként és hatni képes személyként élje meg. Az egészséges gyermekek önállóan ismerkednek a világgal, kezükbe veszik és megtapasztalják a tárgyakat, anyagokat, mindent, ami érdekli őket. Ez a fogyatékkal élő, sajátos nevelési igényű gyermekeknél arra korlátozódik, amit a kezükbe adunk, amit módszerként megtanítunk nekik, hiszen érdeklődése, kíváncsisága minden gyermeknek egyforma, csak a lehetőségei különbözőek. A ma megnyílt kiállítás és aukció segítséget ad abban, hogy a Kar tehetséggondozási programja kibontakozhasson, eredményei láthatóvá váljanak a nagyvilág számára is. ? Test?lélek?szellem egységében, teljességében kell fejleszteni a gyermeket! ? tanította Pető András, az iskola névadója.

Szóljon hozzá!