ZETApress

hírportál

Beerjet a Hungexpon

Tökéletes sör 7 másodperc alatt ? innovációs díjat nyert a leggyorsabb sörcsapoló. Néhány éve egy startup felforgatta Nyugat-Európa fesztiváljait, stadionkoncertjeit és focimeccseit: megoldották, hogy a vendégeknek egyszerűen ne kelljen többé várniuk a sörükre.

Sörcsapolás és űrtechnológia? ? immár itthon is kipróbálható a Beerjet, amely díjazott lett a Sirha Budapest 2018 Termékversenyének Innovációs kategóriájában. A berendezés a Sirha Budapest 2018 Élelmiszeripari és HoReCa Szakkiállítás Innovációs Termékversenyének Technológia kategóriájában nyert díjat, és a nagyközönség előtt is bemutatkozik a február 7-e és 9-e közötti rendezvényen a Kőbányai Vásárközpontban ? tudatta Knap Gábor és Vecsei Gabriella.

Egy ausztriai fejlesztőcsapat a hosszas sorban állásnak vetett véget azzal, megalkotott egy gépet, amely bárhol képes megteremteni a sörcsapoláshoz tökéletes körülményeket, és 6 korsó sört csapol ki mindössze 7 másodperc alatt. Ez óránként ezer korsó, de hogyha kell, tovább növelhető a szám, egészen 1500-ig. A Beerjet első ránézésre ugyan csak egy nagy doboz, amelynek egyik oldalára egy kis tálcán bekerül hat pohár, a gép ? ahogy az igazi csaposok ? megdönti a poharakat, és folyik is beléjük az ital. Mégis szinte mindenki fotózza és videózza munka közben, hiszen a szupergyors működés lebilincselő, az eredmény pedig tökéletes.

A titok persze bent a dobozban rejlik!

A Beerjet népszerűsége Ausztriában, Németországban és az USA-ban már nem új-keletű: az Ottakringer és a Stiegl Sörgyár állandó partnerei és a bécsi Allianz Stadionban, a Borussia Dortmundnál vagy a Bayern Münchennél, de a New York Yankeesnél is jól bevált már a rendszer. Magyarországon eddig többek között a Groupama Aréna és a szombathelyi Swietelsky-Haladás stadion rendezvényeinek látogatói, illetve a Formula?1 idején a Hungaroring vendégei találkozhattak a Beerjettel.

Szóljon hozzá!