ZETApress

hírportál

Rajzolt idő Aninál

Kondor Attila, Mátyási Péter: Rajzolt idő (Depicted Time) című kiállítása nyílt meg tegnap este 18:30-kor a Bródy Sándor utcai Molnár Ani Galériában. Megnyitotta: Dr. Bordács Andrea esztéta, megtekinthető keddtől péntekig 12 és 18 óra között november 21-én péntekig.

A két művész munkái olyan tereket hoznak létre, melyek beszippantják a befogadót egy fiktív világba, de ezzel egyidejűleg a műalkotás működésének megértésére is késztetik. A megértés/átérzés, a lét/nemlét ellentétpárok közötti feszültség alkotja a kiállítás szövetét. A művek valós vagy fiktív helyek felvillanásai; körvonalaik elmosódottak, mintha még készülőben lennének. Emlékképekre jellemző tulajdonságaik a kollektív emlékezet képeiként teszik a munkákat értelmezhetővé.

Kondor Attila (1974.) 2000-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem Képgrafika Tanszékén. Azóta számos csoportos és önálló kiállításon vett részt itthon és külföldön. Kiállított már többek között a Magyar Nemzeti Galériában, illetve részt vett a XI. Delhi Triennálén. Számos egyéb díj közül 2007-ben megkapta a Római Ösztöndíjat. Animációkat is készít, melyek alapjául saját rajzai és festményei szolgálnak. A kiállításon megjelenő Ontogenezis című projekt a későbbiekben a Kiscelli Múzeumban lesz kiállítva.

Mátyási Péter (1982.) 2009-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő- és vizuális nevelőtanár szakán. Ugyanebben az évben tanulmányokat folytatott Londonban a Chelsea College of Art and Design-ban. Számos csoportos kiállításon vett részt Magyarországon és külföldön. Bernd és Hilla Becher munkájának hatására indult el a fotószerűség irányába, legújabb munkái grafittal, pasztellel és szénnel készült rajzok négyzetes, diafilmre emlékeztető fólián.

Szóljon hozzá!