ZETApress

hírportál

Taiwan a Westendben

A Tajvani Kereskedelmi Külképviselet, a legfőbb tajvani non-profit kereskedelemfejlesztési szervezet budapesti kirendeltsége december 2-a és 22-e között rendezi meg a tajvani termékdíjas, prémium kategóriás termékek első magyarországi bemutatóját és kiállítását ? tudtuk meg a Westend City Centerben a ma déli sajtótájékoztatón. Fotóink Lantai József felvételei.

A sajtótájékoztatón részt vett Marietta Kao Liau tajvani nagykövet asszony, Ms. Yang, Shu-Mei, a Taiwan External Trade Development Council (TAITRA) Gazdasági Osztály ügyvezető igazgatója, Ékes József országgyűlési képviselő, a Magyar-Tajvani Parlamenti Baráti Társaság elnöke, Juhász István, a Magyar-Tajvani Parlamenti Baráti Társaság titkára, Spányik Péter, a Magyar Fejlesztési és Ösztönzési Szervezet igazgatója, Molnár Illa, a Magyar Fejlesztési és Ösztönzési Szervezet igazgató-helyettese, Tatai-Szabó Marcell, a Magyar Fejlesztési és Ösztönzési Szervezet tanácsadója, Károly László ? Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és Mr. James Kuo, a Taiwan Trade Center Budapest igazgatója.

A rendezvény célja a tajvani top-termékek népszerűsítése a felhasználók és a vásárlók körében. Tajvanon minden évben megrendezik ezeknek a termékeknek a versenyét (Taiwan Exellence), melynek során azok az innováció és praktikusság alapján kapják a pontozásos értékelést. Magyarországon első alkalommal kerülnek bemutatásra ezek a kiváló, sőt prémium kategóriába tartozó brand-ek. Ez a rendezvény már Brazíliában, Törökországban, Oroszországban és Mexikóban nagy sikerrel került megrendezésre, ahol a látogatóknak alkalma és lehetősége adódott arra, hogy megismerkedjenek ezekkel az elegáns dizájnnal és kivételes funkcionalitással ellátott tajvani márkákkal.

Taiwan Exellence márkák például, az ASUS és a BenQ, amelyek innovációs termékek. Ilyen az ASUS Padfone2, a BenQ Interactive lapos T420, vagy éppen a Silicon Power HDD A15. Tajvan egyike a világ legnagyobb sport-és szabadidős termékeket és kerékpárokat gyártó országának. A fitness eszközök gyártása és tervezése során törekszenek az új anyagok és technológiák, valamint a high tech alkalmazására.

Az Európa Unió egyik legerősebb gazdasági partnere Tajvan. Az elmúlt évtizedek során Tajvan és Magyarország között a gazdasági együttműködés erősödött és folyamatos növekedést mutat. A kapcsolatépítés valamennyi lehetséges területén rendszeressé váltak a nem hivatalos kontaktusok, amelyek kölcsönös látogatásokat, csereprogramokat egyaránt magukban foglalnak. A két ország törekszik arra, hogy olyan területeken, mint a sport, a kultúra és az oktatás tovább mélyítsék kapcsolataikat, ezzel is erősítve a több évtizede tartó jó viszonyt.

Szóljon hozzá!