ZETApress

hírportál

Olaszos Nő-vér-vonal

Nő-vér-vonal kiállítókCsak tervezőgrafika, csak nők. Rendkívüli kiállítással jelentkezik a Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társasága (MATT), a Design Hét Budapest 2013 eseménysorozat részeként. A tegnap este 7-kor megnyílt Nő-vér-vonal című tárlat pikantériája, hogy csak tervezőgrafikus-nők plakátjait láthatja a nagyközönség.

A Magyar?Olasz Kulturális Évad tiszteletére a MATT felkért 20 kortárs női tervezőgrafikust, hogy egy-egy plakáttal ünnepelje Bruno Munari életművét. A design sokfélesége ? amely Munari alkotásaiban jelen van ? olyan, mint a női lét. Csupa állandóság és folyamatos megújulás. Csupa lényegtelennek tűnő igazán lényegi. Csupa érzés és mégis praktikus cél. A design rezdülés, mint a női lélek, amely illékony és mégis örök. A MATT Nő-vér-vonal című kiállítása ezért hölgyekről szól, akik a design szakma állandó-pillanatnyiságával ünneplik a Bruno Munari életművet.

Az október 6-án, vasárnapig látható kiállítást Orosz István grafikusművész nyitotta meg a Bródy Sándor utcai Olasz Kultúrintézetben. A felkért kiállítók: Balla Dóra, Csipler Dorottya, Déri Enikő, Diósi Réka, Duboczky Anna, Farkas Anna, Hidvégi Anna, Kálmán Tünde, Koroknai Kira, Kovács Adrienn Judit, Murakeözy Gabriella, Nádi Boglárka, Novotny Dóra, Pletser Cecília, Riba Hilka, Rozmann Ágnes, Szabó Andrea, Tiszka Annamária, Valicsek Éva és Varga Tünde.

Szóljon hozzá!