ZETApress

hírportál

Valóban Zöld?

Horváth Judit kiállítása nyílt meg a minap a Werk Akadémián. A festőművész Zöld című önálló tárlata éppúgy szól a fenntartható fejlődésről, mint a városlakó ember természet iránti vágyáról. A kiállítást Novák Péter és Réz András nyitotta meg.

Horváth Judit legújabb tárlata rendhagyónak is mondható, hiszen a cím és az elkészült alkotások nem mindig illeszkednek koherensen egymáshoz. A művésznő elmondása szerint: ez a cím csak elvétve jelenik meg a képeken, mindenesetre a természetben zöld színű dolgok itt, a képeken biztos, hogy nem zöldek. De a zöld nem csak egy szín, jelenti a természetet, a jó levegőt, a túrákat, az erdőben-futást, szóval mindent, ami a természeti környezettel összefügg. Mindez azonban új köntösben, szokatlan színekben, egy-egy ellesett formában jelenik meg a tárlaton.

Horváth Judit, aki mérnöki diplomát is szerzett és ezzel egy komplex látásmóddal rendelkezik, korábban a Hilton Budapest, Kerengőben, a Barabás Villában és a Tabáni Terasz étteremben tartott önálló kiállításokat. Már több alkalommal is részt vett csoportos tárlatokon.

A Werk Akadémia folyamatosan támogatja az ígéretes tehetségeket és ennek köszönhetően kerül sor most Horváth Judit kiállítására is. A tárlat május 15-ig tekinthető meg az Aranytíz Kultúrház IV. emeletén.

Szóljon hozzá!