ZETApress

hírportál

Pulszky-termi Kópiák

13 órakor nyílt meg a Magyar Nemzeti Múzeum Pulszky-termében André Kertész: Kópiák című vándorkiállítása, ahol Lantai József fényképezett. A program 12:30-kor a Múzeumok Éjszakája Széchényi-termi megnyitóját követő sajtóbejárással kezdődött.

A megnyitón dr. Tomka Gábor, az MNM gyűjteményi főigazgató-helyettese mondott köszöntőt, majd Kalla Zsuzsa irodalomtörténész, a PIM gyűjteményi igazgatója nyitotta meg a tárlatot. A megnyitót követőn Fisli Éva tartott kurátori tárlatvezetést, majd mindenkit meghívtak egy pezsgős-sütis állófogadásra.

A Magyar Nemzeti Múzeum André Kertész világhírű fotóművész születésének 130. évfordulója alkalmából kiállítássorozatot rendez három helyszínen: az esztergomi Balassi Bálint Múzeumban, Budapesten mától a Magyar Nemzeti Múzeumban és július 02-től a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban. A tárlatokon a 2021-ben New Yorkból vásárolt Kertész-képekből válogatnak, sosem látott alkotásokat mutatnak be. A sorozat első állomásán holnap zárul az André Kertész esztergomi felvételeit bemutató kiállítás, világpremierként pedig Kópiák címmel nyílt meg a tárlat ma Budapesten a Múzeumok Éjszakája délutánján.

Szóljon hozzá!