ZETApress

hírportál

Múzeumok délutánja

Minden eddiginél több, csaknem háromezer program várja ma a látogatókat országszerte és a Kárpát-medencében is a Múzeumok éjszakáján – hangsúlyozta a KIM közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára a rendezvénysorozat ma déli megnyitóján a Magyar Nemzeti Múzeum Széchényi-termében.

Vincze Máté kiemelte: ez a rendezvény az ország egyik legnagyobb kulturális fesztiválja, amelyen a múzeumok még inkább megtelnek élettel. A rendezvény idei jelszava: Gólpassz, mely azon túl, hogy reflektál a labdarúgó Eb-re, arra a csapatmunkára, szervezettsége is felhívja a figyelmet, amelyek alapján a múzeumok működnek, a múzeumi munkatársak dolgoznak. Fotóink Lantai József felvételei.

Az államtitkár méltatta azt az összefogást, amelynek köszönhetően minden eddiginél több program várja a látogatókat a fővároson kívül számos vidéki városban, a rendezvény központi kiemelt helyszínein Székesfehérváron és Esztergomban, amelyhez a határ túloldaláról, Párkányból is csatlakoztak múzeumok programokkal, kedvezményekkel és meghosszabbított nyitva tartással. A múlt szerdai óbudai sajtótájékoztatóról idekattintva olvashatunk.

Csőre Gábor színművész, a rendezvény nagykövete úgy fogalmazott: a mai nap egy ünnep, amelyen a magyar népművészet mellett azokat a hagyományokat is ünnepeljük, amely megkülönböztet minket a körülöttünk élő népektől, de ünnepeljük a Kárpát-medencei és az egyetemes kultúrát is, amelynek részesei vagyunk.

A mintegy 450 csatlakozó intézményben kora délutántól késő estig tárlatvezetésekkel, koncertekkel, filmvetítésekkel, interaktív eseményekkel, workshopokkal, családi- és gyermekprogramokkal és meglepetésekkel várják az érdeklődőket. A szervezők az este folyamán élő közvetítésekkel jelentkeznek a program közösségi felületein, a Facebook- és Instagram-oldalakon is, ahol a legizgalmasabb helyszínekből és programokból adnak ízelítőt.

Raja Ammar, a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviseletvezetője egy kétszemélyes, nyolcnapos félpanziós tunéziai beutalót és két oda-vissza-útra szóló repülőutalványt adott át Kocsisné Katona Barbarának, egy nyolcnapos kérdéssorozat nyertesének, aki szeptember elsejétől december végéig egy később egyeztetett időpontban üdülhet férjével az észak-afrikai országban.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Pulszky-termi Kópiák | ZETApress

Szóljon hozzá!