ZETApress

hírportál

Rejtélyek kertje csütörtöktől

Játékos nyomozás és kiállítás lesz március 30-án csütörtöktől május 21-én vasárnapig a városligeti Vajdahunyadvárban – tudtuk meg sajtósaiktól. Bővebb infó idekattintva olvasható.

Sejtelmes fények táncolnak az alkonyi derengésben, lombos fák és kerti pavilonok mélykék árnyai vetülnek a kanyargós ösvényre. Egy éber bagoly suhan hangtalan, szunnyad a tágas kert, de az álmos csöndbe szokatlan nesz vegyül…

Ki merészeli megzavarni az alvó kert nyugalmát? Vajon milyen csínyen töri a fejét titokban? – Oldjuk meg együtt a talányos esetet, de vigyázat, a megtévesztő nyomok és bűnjelek megfejtéséhez bátor szívre és éles érzékekre is szükség lesz!

A Vajdahunyadvárban nyíló tavaszi kiállítás játékos nyomozásra, kalandos kerti barangolásra hív! A Rejtélyek kertje – Játékos nyomozás és kiállítás termeibe lépve a látogatók egy képzeletbeli, titokzatos kertbe csöppennek, ahol egy izgalmas detektívjáték részesei lehetnek.

A zárt kertbe éjjelente rendre beszökik egy rejtélyes bajkeverő, rongál, összecserél és elcsen tárgyakat, napkeltével azonban nyoma vész. A detektívjáték során a nyomozótanoncok kitanulhatják a nyomolvasás és felderítés fortélyait, hogy aztán a bűntett helyszínein sikerrel azonosítsák a hátrahagyott bizonyítékokat. Akinek sikerül begyűjtenie az árulkodó nyomokat, és lelepleznie a tettest, kiérdemli a mesterdetektíveknek járó jutalmat!

A játék során a látogatók kideríthetik, képesek-e elboldogulni a törékeny bizonyítékkal, lefülelni a hangos nyomot, leleplezni az állati álcázást vagy felismerni a bódító bűnjelet. Megtudhatják továbbá, hogyan alszanak a fák, kik sündörögnek a szürkületben, ki a legéberebb virrasztó és a legnagyobb álomszuszék.

A kiállítást járva a látogatók felfedezhetik az élőlények rejtett éjszakai életét és meglepő tulajdonságait, valamint találkozhatnak a kert különös lakóival, miközben próbára teszik érzékeiket, szemfülességüket és nyomozói képességüket.

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. A több mint 700 m2-en megvalósuló játékos nyomozás és kiállítás sejtelmes látványvilággal, egyedi installációkkal, rengeteg felfedezni valóval és ajándékkal várja a kalandvágyó detektívtanoncokat március 30-án csütörtöktől május 21-én vasárnapig a Vajdahunyadvárban. A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg. Nyitva keddtől vasárnapig 10-től 17 óráig, húsvéti ünnepnapokon (nagypéntek, nagyszombat, húsvét-vasárnap és húsvét-hétfőn) is!

Korosztályi ajánlás: 04-től 99 évesig. A kiállítás és detektívjáték bejárása kb. 1 órát vesz igénybe. Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, 7 év alatti gyermekek szülői segítséggel tudják végig-játszani a játékot. Bővebb infó Facebook-oldalukon található.

Szóljon hozzá!