ZETApress

hírportál

Betű- és számcsere az újságban

Decemberben a rendőrök két AP típusú pisztolyból származó lőszerhüvelyeket találtak, írta a mai Vasárnap Reggel a veszprémi postásgyilkosság feltételezett tettesének elfogása kapcsán. Nos a pisztolyt valóban ezzel a két betűvel jelölik, csak nem ebben a sorrendben.

A PA 63 típusú maroklőfegyver 1963-as hazai konstrukció. A PA azt jelenti, hogy pisztoly, alumínium tokkal. Ilyennel volt felszerelve korábban a rendőrség mellett a munkásőrség, a bv-őrség, a vám- és pénzügyőrség, meg a polgári fegyveres őrségek is. A fegyveres testületek mellett a fegyveres erők ? honvédség és határőrség ? is használták. Mivel számos helyen alkalmazták, ma is kaphatók a feketepiacon.

A betűcsere mellett számcserére is sor került nemrég a hetilapban. Két hete a Kodály évforduló kapcsán megírták, hogy a nagy zeneszerző 125 éve született és negyven éve hunyt el. A mester 1976-ban bekövetkezett haláláig azon dolgozott? ? folytatódott a híradás, pedig negyven évvel ezelőtt 1967-et írtunk. Akkor a két utolsó szám ? a 6 és a 7 ? cserélődött fel. Csak nem diszlexiás a beírójuk?

Szóljon hozzá!