ZETApress

hírportál

Ferencváros: fürdőváros

Elkészült és péntektől látogatható a ferencvárosi Dandár fürdő két új szabadtéri medencéje, ezzel a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) mind a hét, egész évben üzemelő fürdője rendelkezik már nyitott medencével ? mondta Szőke László, a BGYH Zrt. vezérigazgatója a délutáni Dandár utcai avatáson. Fotóink Reiter Ágnes felvételei.

A két medencét 150 millió forintból építették meg, a költségeket a társaság saját nyereségéből fedezte, a főváros ugyanis nem vonja el az osztalékot, így azt fejlesztésre fordíthatják. A szabadtéri medencék építése a cég 2010-ben indult, most záruló, rövid távú programjának volt része. A középtávú elképzelések alapján a strandokat egész évben nyitva tartó fürdőkké alakítják, míg a hosszú távú terv szerint minden fürdő mellé szálloda épül, amelyeket a BGYH üzemeltet ? vázolta a terveket a vezérigazgató.

Bagdy Gábor(Fidesz-KDNP) főpolgármester-helyettes beszédében felidézte a Rudas és a Lukács fürdők felújítását, és említést tett a Dagály tervezett felújításáról, bővítéséről is. Bácskai János (Fidesz-KDNP) ferencvárosi polgármester arról beszélt, hogy a Dandár fürdő a köztudatban tisztasági fürdőként él, pedig már rég nem az. Ugyanakkor viszont ez a főváros legolcsóbb családbarát fürdője, mellyel a IX. kerület is fürdővárossá vált. Gyógyvize a közeli Duna partról érkezik, míg a gyógyulni vágyók a Mester utcai Rendelőintézetben kaphatják meg beutalóikat.

Szóljon hozzá!