ZETApress

hírportál

Fröccsöntés a Bálnánál

Budapesten készült a világ legnagyobb fröccse. Ezer liter fröccsöt készítettek tegnap a Bálnánál szekszárdi rozéból és szikvízből. A világ legnagyobb fröccsének rekordját döntötték meg a II. Fröccs és Barbecue Fesztivál szervezői, akik a háromnapos rendezvény első napján ezer liter bort és szódát kevertek össze egy gigantikus méretű kisfröccsé.

Az óriási fröccs bekeverése után a nedűt a szervezők ingyenesen osztották ki a látogatók között, a Bálna főbejáratánál. Lantai József fotóin a fröccsöntés és fröccsözés egyaránt látható. Aki pedig a rekordkísérleten kívül másra is kíváncsi, a Pünkösd hétfőig tartó rendezvényen neves bortermelők szomjoltó nedűit kóstolhatja meg, falatozhat a forró grillrácsokon készült sültekből, részt vehet a rendezvény házi grillversenyén, sőt a néphagyományokhoz híven Pünkösdi királynak is benevezhet.

A rekordkísérletet hosszan tartó előkészítés és számolás előzte meg, ugyanis szeretnénk, ha a fröccsünk nemcsak a világ legnagyobbja lenne, hanem megfelelő ízélményben is részesülhetnének a jelenlévők. A fröccs kiváló alapanyagokból készült: a fenséges szekszárdi rozét és selymesen pezsgő szikvizet az Invictus Borkereskedés biztosította nekünk ? mondta Necz István, a fesztivál fő-szervezője.

Szóljon hozzá!