ZETApress

hírportál

Élményvonat Miskolcra

Száguldjon Élményvonattal a Miskolci Kocsonyafesztiválra ? ajánlotta Szendrey András (MÁV Nosztalgia Kft.) igazgató a délelőtti, Gundel étterembeli sajtótájékoztatón. Fotóink Lantai József felvételei.

A Turisztikai Nívódíjas XI. Kocsonyafesztivál február 18-20. között kerül megrendezésre Miskolcon, melyre első alkalommal indul Élményvonat február 19-én, szombaton. Akár egy Zsuzsanna napi kedves ajándék is lehet az a vonatjegy, amely Magyarország legkülönlegesebb utazására, az Élményvonatra szól.

Az elnevezés nem véletlen, ugyanis ez a kirándulóvonat érdekes úti célokra repíti el utasait, kedvező árakon. A nem mindennapi utazás során a vonat személyzete számos programmal, apró meglepetéssel kedveskedik a vendégeknek. Az éhes utazók az elegáns étkezőkocsiban ? hangulatos asztali lámpákkal felszerelt ? terített asztaloknál fogyaszthatják el reggelijüket, vacsorájukat elérhető árakon. A korszerű fény- és hangtechnikával felszerelt Orfeum kocsiban minden úton más-más zenei produkció nyújt felhőtlen szórakozást.

A vonat két különböző típusú ülő-kocsival közlekedik, amelyek felépítésükben és helyeik elrendezésében is meghatározzák az utazás színvonalát. A standard osztályú kocsik egyterűek, ezért ide az olcsóbb jegyek érvényesek, míg a Retro Pullmann elnevezésű ? régen kormányzati utazásokra készült ? elegáns kivitelezésű kocsikra az emeltebb (és még így is megfizethető) jegykategória érvényes. A Pullmann kocsik utasai korlátlanul fogyaszthatnak üdítő- és forróitalokat és választhatnak (a helyfoglalástól függően), kétszemélyes fülkében, kisszalonban, vagy a nagyszalonban való elhelyezés között.

A Kocsonyafesztiválra induló Élményvonat szerelvénye február 19-én fél 10-kor gördül ki a Nyugati pályaudvarról, majd miután Gödöllőn és Hatvanban felszálltak új utasai, robog tovább a célállomás, a miskolci Tiszai pályaudvar felé. A személyzet welcome itallal és üdvözlő falatkával kínálja az utazókat, akik 12 órakor egy szerencsehozó békával (a fesztivál kabala állatával), és egy Békatallérral a zsebükben szállhatnak le vonatunkról, hogy részt vegyenek az európai hírű XI. Kocsonyafesztiválon. A Békatallért a fesztivál helyszínén válthatják be egy meglepetés ajándékra.

Délben, az Élményvonat érkezésekor kezdődik a mohácsi botos busó csoport műsora: a Busó Farsang. Ebédidőben a bőség zavara okozhatja a legnagyobb gondot, hiszen nem egyszerű választani a rengeteg féle kocsonyakülönlegességből. A kocsonyaárusító pavilonok között természetesen hagyományos lacikonyhákat is talál a látogató. Szomjunkat olthatjuk az erre az alkalomra készített híres Korty nevű sörrel, vagy éppen forralt borral is, de természetesen kiváló minőségű pálinkákat is kóstolhatunk.

A fesztivál jelképével, a békával, lépten-nyomon találkozhatunk a városban. Lesz belőle kicsi, nagy, zöld és kék, tányérban ücsörgő és az utcán táncoló, mindegyik arra a XIX. század elejére datált mondásra emlékeztet minket, ami így hangzik: Pislog, mint miskolci kocsonyában a béka. A fesztivál hangulatával eltelve ülnek fel újból kirándulóink az Élményvonatra, amely fél 6-kor indul vissza Budapestre. Visszaúton a fergeteges hangulatról a Holiday Star zenekar műsora gondoskodik az Orfeum kocsiban, ahol hazai és világslágerekre táncolhatunk a Nyugati pályaudvari végállomásig.

A Kocsonyafesztivál programjáról további információt a weboldalukon találhatunk. Az Élményvonatra jegyek válthatók február 15-ig a MÁV Nosztalgia Kft. Irodájában a budapesti Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett. Érdemes már ma megrendelni a (06-1) 269-5242 telefonszámukon!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kocsonya busókkal | ZETApress

Szóljon hozzá!