ZETApress

hírportál

A The Twist lemeze

December elsején jelenik meg a The Twist első, Live Through The Cool című lemeze az Alexandra Kiadó gondozásában. A zenekar az album dalaival új világot próbál teremteni, ami furcsa elegye a rock globális nyelvének és a huszadik század eleji pesti kávéházakat, vagy akár egy Krúdy novellát belengő meseszerű atmoszférának.

A négy sokat tapasztalt zenész: Ábrahám Zsolt, Ács Oszkár, Szőcs Gergő és Szűcs Krisztián anyazenekaraikban ? Heaven Street Seven, Amber Smith, Időrablók ? és különféle vendégszerepléseik során ? Yonderboi, Realistic Crew, Neo ? sok mindent megvalósíthattak már zenei elképzeléseikből, mégis a tinédzserek lelkesedésével álltak neki új bandát alapítani.

A lemez zenei világa a kifacsart diszkótól, a ?60-as évek beatzenéjén át a szikár rock and rollig igen széles skálán mozog, de természetesen rajta vannak a tavalyi évben a rádiókban igen gyakran hallott The Original illetve Watching the good life című slágerek is, nem beszélve a Sena és Szűcs Krisztián által közösen énekelt Amateurs című monumentális balladáról. A sokoldalú megszólaláshoz hozzájárultak Both Miklós (hegedű) és Márkos Albert (cselló) vendégművészek is.

A twist nemcsak egy tánc ? a szó többek között csavart, trükköt is jelent, és a The Twist-ben éppen az a csavar, hogy nincsen csavar: a dal a főnök. A ?60-as évek ihletett beatzenéjét, adrenalin-pszichedeliáját keresi a zenekar. Új világot próbál teremteni, ami furcsa elegye a rock globális nyelvének és a huszadik század eleji pesti kávéházakat, vagy akár egy Krúdy novellát belengő meseszerű atmoszférának. A dalok angol nyelvűek ? a fiúk célja egy olyan trendek feletti, mégis a mához szóló, egyszerre populáris és absztrakt zene létrehozása, ami a nemzetközi piacon is versenyképes.

A zenekar különleges atmoszférájú koncertjei változatos élményt ígérnek. A szélesebb közönséget is megszólító poptónusok, illetve a néhol karcos, máskor éteri beat-pszichedelia olyan kísérletezőbb darabokkal keveredik, mint pl. a francia Fanfare en Pétard-dal készülő új dal. A The Twist bemutatkozó anyagából már hallható ízelítő a myspace-en, ahogy a többek között a legendás Floria Sigismundi-val is dolgozó operatőr, Aaron Phillips által fényképezett, és Csaba Lucas irányításával készült Message Come című videoklip is megnézhető.

Szóljon hozzá!