ZETApress

hírportál

Bál a múzeumban

A Medium Alapítvány és a Bencés Diákszövetség immár harmadszor rendezi meg ma este 7 órakor a bencés öregdiákok bálját a Szépművészeti Múzeumban. Az idei bál középpontjában ismét a középiskoláik megsegítése áll. Céljával az egyik legnagyobb magyar tudós, Jedlik Ányos bencés szerzetes emlékének kívánnak tisztelegni, például állítva őt a mai gimnazisták, majd öregdiákok elé.

A Bencés Diákszövetség a II. Bencés Jótékonysági Bálon kötelezte el magát a bencés iskolák támogatása mellett. Ennek első jele volt a bál jövedelmének, kétmillió forintnak az átadása az iskolák részére. Tavaly újabb vállalásokat is tettek. Három éven keresztül évi egymillió forinttal támogatják az iskolákat, melyhez a diáktársak támogatását várják. Az Iskolaalapba tavaly ötszázezer forint gyűlt össze, így másfélmillióval tudták támogatni az iskoláikat. Idén is számítanak legalább ugyanennyire. Az öregdiákokat is évi egymillióval szeretnék támogatni három éven át.

Az esti bálon Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát és Lámfalussy Sándor profeszor mondja a megnyitóbeszédet. A Saxofollia együttes koncertjét büféasztalos vacsora követi, melyen csak az ételfogyasztás van a báli belépőben. Az elfogyasztott italokért fizetni kell, szerencsére csak távozáskor! Igaz, erre csak hajnalban kerül majd sor, mert a vacsorát követően keringő és béli zene is lesz. Az éjféli tombolát még cigányzene is követi. Az est folyamán adják át a Palatin Gergely-díjat és a Söveges Gergely-díjat is.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Pénzügyi válságok a fejlődő országokban

Szóljon hozzá!